Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 18 maart

Den Helder 18-03-2004 - 16.00 uur

Fiets gestolen, boefjes gepakt
Den Helder, 17 maart 2004
Op de Seringenlaan werd omstreeks 12.00 uur een gloednieuwe fiets weggenomen. Het gaat om een blauwe Gazelle Orange. Een getuige zag dat twee jongens de fiets wegnamen. De politie trof beide daders even later in de buurt al fietsend aan. Het gaat om twee jongens, woonachtig in Den Helder, van 15 en 10 jaar oud. Zij waren, omdat de fiets op slot stond, lopend met het voertuig vertrokken en hadden even verderop het slot opengebroken. De fiets is weer terug bij de eigenaresse. De jongens zijn op het politiebureau gehoord.

Ruit ingegooid, dader aangehouden
Den Helder, 18 maart 2004
Vannacht is er omstreeks half twee in de Reigerstraat een ruit ingegooid. Politiemensen waken altijd, ook in hun slaap. In dit geval werd een politieman door het geluid van het brekende glas wakker. Hij vertrouwde het niet en ging vervolgens buiten een kijkje nemen. Daar zag hij drie mannen, die er vandoor gingen. Hij wist er een aan te houden, die hij even later kon overdragen aan zijn collega's. De aangehoudene, 25 jaar oud en afkomstig uit de marinestad, bekende met een steen te hebben gegooid. Dat deed hij wel vaker. Toen hij, zo verklaarde hij, 'rinkeldekink' hoorde, wist hij dat hij fout zat. Hij gaat de schade vergoeden aan de buurvrouw van de wakende agent, want zij zit nu met een kapot raam.

Snelheidscontrole
Schagerbrug, donderdag 18 maart 2004
Op de Provincialeweg is tussen 09.45 en 11.35 uur een snelheidscontrole gehouden.In totaal zijn 1200 voertuigen gecontroleerd waarvan 17 een bekeuring kregen voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.

Diefstal auto
Den Burg, 17 maart 2004
Tussen middernacht en het middaguur is vanaf de Groeneplaats een witkleurige Fiat Doblo met kenteken 25-BH-NJ weggenomen. De auto stond niet afgesloten.