Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
18 maart 2004 p032

Skatevoorziening naar het Julianapark

Het college van burgemeester en wethouders wil een skatebaan aanleggen in het Julianapark. Daarbij worden geluidwerende maatregelen genomen en wordt een buurtbeheerplan opgesteld. Er hoeven geen bomen te sneuvelen voor de aanleg. De gemeenteraad besluit in mei over dit voorstel.

Nijmegen heeft op dit moment alleen een volwaardige skatebaan in de Goffert. De geplande voorziening in het Julianapark wordt de tweede in de rij en is met name bedoeld voor jongeren uit Altrade en omliggende wijken. Het college wil in de loop van dit jaar tevens een skatebaan voor de stadsdelen Dukenburg en Lindenholt realiseren. Daarmee speelt het dagelijks bestuur van de stad in op de sterk toegenomen behoefte van jongeren om 'onder het oog van de samenleving' hun sport te beoefenen.

De gemeenteraad gaf in oktober 2004 de opdracht om in overleg met de direct omwonenden van het Julianapark de randvoorwaarden op te stellen voor een skatebaan in het park.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht