2e persbericht van donderdag 18 maart 2004

Eindhoven 18-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld en twee bewoners aangehouden

Op de zolder van een woning aan de Bekerakker heeft de politie donderdagochtend een hennepkwekerij met 340 planten ontmanteld. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De twee bewoners, een 62-jarige man en een 60-jarige vrouw, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Parnassiasingel is tussen woensdag 23.30 uur en donderdag 7.45 uur een blauwe Volkswagen Passat met het kenteken 43-LG-GT gestolen.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Geuzendijk is donderdag tussen 10.10 en 12.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 498 gecontroleerde voertuigen reden er 62 te hard. De snelste reed 101 km/u terwijl 80 is toegestaan.

Netersel: Gereedschap gestolen

Uit een schuur aan de Polderdijk zijn tussen woensdag 21.30 uur en donderdag 6.30 uur twee boormachines, een zaagmachine, een decoupeermachine, een bandschuurmachine, twee slijptollen en puntschuurmachine gestolen. De dader heeft een toegangsdeur opengebroken om binnen te komen.

Nuenen: Woninginbraak

In een woning aan de Vondelstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een bovenlicht aan de voorkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een laptop, twee mobiele telefoons en twee portemonnees met enkele pasjes en geld.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Locht zijn donderdag tussen 8.55 en 11.00 uur 1.004 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 18 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u.

Bromfietsproject voor het voortgezet onderwijs

Er komt een nieuw verkeersproject dat zich richt op de bromfiets- en scooterjeugd uit het voortgezet onderwijs. Het is een gezamenlijk initiatief van het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid (POV), het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en Politie Brabant Zuid-Oost. Zij willen het aantal verkeersslachtoffers onder bromfietsers verminderen door o.a. goede educatie en voorlichting. Zo vielen er in de provincie in 2002 maar liefst zestien doden en 319 ziekenhuisgewonden. Nog dit jaar wordt het project geïntroduceerd en geplaatst op het ROC Eindhoven om daarna te worden uitgezet bij andere instellingen uit het voortgezet onderwijs in geheel Noord-Brabant.

Vooraf is gekeken naar bruikbaar materiaal en ideeën, afkomstig van andere bromfietsprojecten. Zo zal een onlangs door de Provincie Noord-Holland gemaakte educatieve videofilm over de bromfietser geïntegreerd worden in het nieuwe bromfietsproject. Daarnaast worden ook andere producten gerealiseerd zoals een grote kijkbox (2x2x3 meter) met vijf nieuw ontwikkelde videoclips en een website, barstensvol wetenswaardigheden en interviews met onder andere bromfietsers die hun verkeersongeval nog kunnen navertellen.

Flexibel

De kijkbox zal als verrassingselement dienen doordat deze zonder vooraankondiging in de aula van een school wordt geplaatst. Hiermee geeft de school het startsein om aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid van de bromfietser. De met graffiti beschilderde kijkbox is voorzien van een aantal kijkgleuven. Door deze gleuven zijn korte maar confronterende videoclips te zien, die elk afzonderlijk een verkeersthema behandelen zoals het dragen van de helm, de gevaren bij door rood licht rijden, alcohol en kleven. Dankzij de flexibele opzet van het bromfietsproject kunnen scholen zelf kiezen waar zij de meeste aandacht aan willen schenken tijdens de les. Zo voorziet het project in begeleidend onderwijsmateriaal voor leerkracht en leerling. De realisering van de projectonderdelen geschiedt door Bureau 4-kant Educatieve Projecten uit Eindhoven.