Gemeente Oosterhout

Grotere winkel en twee nieuwe appartementen voorzien

Het college gaat de gemeenteraad vragen in te stemmen met het verzoek om uitbreiding van het pand Sint Janstraat 11B. In dit pand is momenteel een woninginrichtingszaak met opslagruimte gevestigd. Na uitbreiding worden naast uitbreiding van de bestaande winkelruimte twee appartementen gerealiseerd.

Het bouwen van deze twee appartementen is in overeenstemming met het bestemmingsplan. De structuurvisie wil namelijk het wonen boven winkels en het realiseren van woningen boven nieuwe winkels bevorderen. De uitbreiding van de verkoopvloeroppervlakte kan gezien het bestemmingsplan niet zonder meer toegestaan worden.

Daarvoor is bijv. toestemming nodig van een raadscommissie Ruimtelijke Ordening of van de Rijksconsulent voor Economische Zaken. Dit adviesorgaan is echter opgeheven zonder dat er daarvoor een plaatsvervanger is aangewezen. Daarnaast kent Oosterhout geen raadscommissies meer. Om deze redenen wordt het verzoek dan ook rechtstreeks aan de gemeenteraad voorgelegd.

Indien de raad positief besluit, kan het college vrijstelling verlenen voor uitbreiding van de winkeloppervlakte. Het college ziet hier voldoende aanleiding toe aangezien het niet gaat om een grootschalige uitbreiding maar om een moderniseringsuitbreiding. Bovendien is de winkel vrijwel tegen het kerngebied gelegen. De gemeenteraad neemt op 20 april een besluit.
8/4/2004