Gemeente Eindhoven

Persbericht: 18 maart 2004

Way OuT, Project over uitgaansgeweld op Heerbeeck College in Best

Het Heerbeeck College in Best is deze week gestart met Way OuT een preventieproject over uitgaansgeweld. Alle derdejaarsleerlingen gaan drie weken lang met het thema aan de slag. Way OuT is een landelijk project, dat speciaal ontwikkeld is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

In het project werkt de school nauw samen met de politie en Bureau HALT Eindhoven e.o.. Met het inzetten van het project hopen de participanten een bijdrage te leveren aan het terugdringen van uitgaansgeweld.

Way OuT zet jongeren aan het denken over hun houding, gedrag, keuzemogelijkheden en verantwoordelijkheid. Ook komen de gevolgen van geweld voor slachtoffer en dader aan de orde. De leerlingen werken samen met de docenten aan diverse opdrachten.

Daarnaast bezoeken medewerkers van de politie en Bureau HALT de scholen. Zij praten onder meer over de vormen van geweld die zij in hun werk tegenkomen. De ouders van de leerlingen worden middels een brief bij het project betrokken. Zij worden opgeroepen om het thema ook thuis te bespreken.

Geweld neemt toe in onze samenleving. Dit betekent dat ook jongeren steeds meer met geweld in aanraking komen: op het sportveld, in de buurt en tijdens het uitgaan. Het Heerbeeck College staat midden in deze samenleving en hoopt door het inzetten van Way OuT bij te dragen aan het normen- en waardenbesef van jongeren.

© 2004 Gemeente Eindhoven