Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DL. 2004/761
datum
18-03-2004

onderwerp

Coëxistentie van genetisch gemodificeerde en gangbare of biologische teelten

TRC 2004/1884

bijlagen
1

Geachte Voorzitter,

Met deze brief wil ik u informeren over de stand van zaken aangaande coëxistentie van genetisch gemodificeerde en gangbare of biologische teelten. In het algemeen overleg van 4 december 2003 heb ik aangegeven partijen in het veld de gelegenheid te willen geven om te onderzoeken op welke wijze zaken minnelijk geregeld kunnen worden. Inmiddels is een onafhankelijk voorzitter aangesteld in de persoon van de heer J. van Dijk, voormalig gedeputeerde van de provincie Groningen.

datum
18-03-2004

kenmerk
DL. 2004/761

bijlage

LTO Nederland, Platform Biologica en Plantum NL zijn de drie partijen die uitgenodigd zijn en zich bereid hebben verklaard om zich onder voorzitterschap van de heer Van Dijk in te zetten om te komen tot afspraken over coëxistentie. Het Hoofdproductschap Akkerbouw is bereid gevonden het secretariaat voor het overleg te vervullen.

In overleg met de drie bovengenoemde partijen is gekomen tot een opdracht voor de voorzitter. Deze opdracht en taakomschrijving treft u aan als bijlage en geeft tevens een beeld van de opdracht die de deelnemers aan het overleg voor zichzelf stellen.

De eerste bijeenkomst met een bredere betrokkenheid van geïnteresseerde partijen die door mij is toegezegd, wordt binnenkort gehouden, eveneens onder voorzitterschap van de heer J. van Dijk. Met betrekking tot aansprakelijkheid is een werkgroep van de ministeries van VROM, Justitie en LNV aan het werk. Na 1 juli 2004 zal ik u informeren over de uitkomsten van het overleg en het vervolgtraject.

De minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit,

dr. C.P. Veerman

Bijlage:
Taakomschrijving voor voorzitter van het coëxistentieoverleg (PDF-formaat, 44 kB)

Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel


PDF-versie van de brief
Coëxistentie (PDF-formaat, 32 kB)


---