VVD



Nieuws

18 mrt 2004 - Handelsnotitie wordt basis voor
Ontwikkelingssamenwerking

In de Tweede Kamer is vanochtend het Algemeen Overleg Afrika van 10 maart voortgezet. De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking heeft tijdens het debat op aandringen van VVD Tweede Kamerlid Zsolt Szabó toegezegd nog voor het zomerreces een notitie aan de Kamer te doen laten toekomen, specifiek toegespitst op het toekomstige handelsbeleid in Afrika.

Tijdens de eerste termijn van het algemeen overleg op 10 maart presenteerde Zsolt Szabo de Minister een lijst met 8 landen. ,,Deze landen, voornamelijk landen in West - en Zuidelijk Afrika, hebben volgens de VVD de beste kansen op duurzame economische groei en ontwikkeling", zegt Zsolt Szabo. De minister heeft toegezegd in een handelsnotitie specifiek aandacht te besteden aan deze landen en de regio's waarin zij liggen. De VVD heeft de minister gevraagd om in deze notitie per land aan te geven waar de mogelijkheden voor handelsbevorderende activiteiten liggen en welke investeringen vanuit ontwikkelingssamenwerking daarvoor benodigd zijn.

,,Wat de VVD betreft moet het budget voor handelsbevordering de komende jaren drastisch stijgen. Aanpassingen in de komende begroting zijn daarom onvermijdelijk. De handelsnotitie wordt een belangrijke pijler voor ontwikkelingssamenwerking", aldus Zsolt Szabo.

18 februari 2004