Dienstenbond CNV

Grote opkomst werknemers van Megapool bij ledenvergadering 17-03-2004

Afgelopen dinsdagavond hebben veel medewerkers gehoor gegeven aan een ledenraadpleging (georganiseerd door de bonden) rondom de herstructurering, die de directie van Megapool wenst door te voeren.

De directie heeft aan de OR en vakbonden zijn plannen onlangs toegelicht. Juist vanwege acute liquiditeitsproblemen, waren partijen het er snel over eens dat er op zeer korte termijn forse veranderingen moeten plaatsvinden. Echter over de wijze waarop de veranderingen moeten plaatsvinden, liggen partijen nog ver uiteen. De werkgever wil een noodzakelijke personeelsreductie toepassen zonder rekening te houden met het LIFO principe (Last in first out.)

Geen financiële middelen
Megapool heeft de vakbonden niet kunnen overtuigen om hiervan af te mogen wijken. Tijdens de afgelopen bijeenkomst hebben wij jullie willen wijzen wat voor consequenties en onzekerheden hierdoor zullen ontstaan. Verder heeft Megapool meerdere malen erop gewezen dat er nagenoeg geen financiële middelen zijn om een sociaal plan af te spreken.

Gezien de ernst van de situatie hebben de bonden aangegeven rekening te houden met de financiële (on-)mogelijkheden binnen Megapool, maar dat wij een koude sanering zeker niet accepteren. Aanstaande vrijdag 19 maart 2004, zal er wederom met de directie gesproken worden over de ontstane situatie.

Continuïteit
Zowel de Unie, FNV Bondgenoten alsmede de CNV Dienstenbond, erkennen de noodzaak om op korte termijn drastisch in te grijpen om hiermee de continuïteit van Megapool op lange termijn te waarborgen. Samen met de ondernemingsraad en de directie hopen we dan ook dat we over bovenstaande geschilpunten snel overeenstemming bereiken.

We houden je op de hoogte!

Meepraten en meedenken kan. Daarvoor waren jullie allen op 16 maart jl. in de gelegenheid gesteld. Invloed op de besluitvorming hebben alleen leden van de vakbond.