Ingezonden persbericht


Sendo introduceert de S600, een compacte cameratelefoon voor stijlgevoelige gebruikers

Geavanceerde digitale camera, foto-messaging, kleurenscherm en polyfone beltonen

Birmingham, 18 maart 2004 - Met de Sendo S600 introduceert Sendo, internationaal producent van mobiele telefoons, een zeer slank en elegant vormgegeven telefoon met hoogwaardige mogelijkheden voor digitale fotografie. Daarnaast biedt de S600 een 65K-kleurenbeeldscherm, polyfone beltonen en geavanceerde gaming-mogelijkheden. Dit alles in een lichtgewicht toestel met verwisselbare covers en een omvang van slechts 76 cm³.

"De S600 biedt voor het eerst hoogwaardige camerafunctionaliteit in combinatie met eenvoudig te gebruiken services voor een breed publiek", zegt Ron Schaeffer, Product Management Director bij Sendo. "Consumenten zullen het ontwerp en gebruiksgemak direct waarderen - het is de enige cameratelefoon die in twee keer klikken een foto maakt en verzendt."

De kleine en stijlvolle S600 is uitgerust met een geavanceerde VGA-camera op basis van de Xoom(tm)-technologie van Sendo, en 5X digitale zoomfunctionaliteit. Daarnaast biedt de S600 een zeer snelle view finder die gebruikmaakt van GraphiX(tm), de beeldbewerkingtechnologie van Sendo. De camera biedt uitgebreide instellingsmogelijkheden, zoals vijf afbeeldingsformaten, twee beeldkwaliteiten, helderheids- en witbalansinstelling, nachtmodus, beeldeffecten en mogelijkheden voor het bewerken van foto's.

Onderzoek van Sendo naar gebruikersvriendelijke interfaces heeft geleid tot intuïtieve, eenvoudig te gebruiken messaging-mogelijkheden voor foto's. Door de verbeterde MMS-technologie, Xsend(tm), komen de geavanceerde camerafuncties beter tot hun recht. Zo kan met vijf toetsindrukken een foto worden gemaakt en verzonden. De innovatieve Xccelerate(tm)-technologie van Sendo vergroot de snelheid voor het opstellen en versturen van multimediaberichten met 30 procent bij goede netwerkcondities. De Sendo S600 omvat ook geavanceerde gaming-opties, waaronder te downloaden Java(tm) MIDP 2.0 games. Daarnaast wordt een vierwegs navigatie geboden voor een 'run-and-shoot' gameplay zoals bekend uit de speelhallen.

De S600 biedt tot 4MB aan vrije geheugencapaciteit voor de opslag van 400 afbeeldingen*, wallpapers, digitale audiobestanden, polyfone beltonen, games en applicaties. Consumenten veranderen het uiterlijk naar eigen wens door de telefoon te voorzien van nieuwe frontjes in uiteenlopende thema's.

De S600 heeft een stand-by tijd tussen de 200 en 450 uur en er kan tussen de twee en zeven uur mee worden gebeld. Sendo brengt de S600 in de lente van 2004 op de markt.


* Gebaseerd op een gemiddelde grootte van 10Kb.

# # #

Sendo
Sendo heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en leverde in juni 2001 de eerste mobiele telefoons aan operators in Europa en Azië. Het bedrijf levert zijn mobiele telefoons nu aan ruim 50 landen in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Sendo biedt aantrekkelijk geprijsde, betrouwbare producten en diensten met een hoog prestatieniveau aan de mobiele-telefoniemarkt. Het bedrijf is opgericht met de wensen van carriers en consumenten in gedachten. Sendo biedt een volledig op maat gemaakt programma van exclusieve merkentelefoons en software met bijbehorende diensten. Details over het bedrijf en zijn producten en services zijn te vinden op www.sendo.com