Waterschap Groot Salland

Veel schroot in eerste Deventer havenarm

18 maart 2004

In de eerste havenarm van de Deventer havens heeft aannemer KWS in opdracht van de gemeente Deventer onderzoek verricht naar eventuele aanwezigheid van explosieven. Dit onderzoek is verricht door te zoeken naar metaal. Uit de rapportage van KWS blijkt dat er zeer veel schroot op de bodem van de havenarm ligt. De aanwezigheid van zoveel metaal maakt het moeilijk uit te sluiten dat er explosieven, zoals vliegtuigbommen liggen.

De kans op het werkelijk aantreffen van explosief materiaal blijft klein. Met het Waterschap Groot Salland en de Provincie Overijssel worden nadere afspraken gemaakt over de verdere aanpak van de sanering.

Sanering
Het verrichte onderzoek heeft zoals het er nu uit ziet geen gevolgen voor de sanering. De sanering van de havens begint zoals gepland in mei.

Verontreinigd slib
Bij de sanering wordt circa honderdduizend kubieke meter verontreinigd slib uit de havens gehaald. Daarnaast worden diverse voorzieningen in de haven vervangen. Het is de bedoeling dat het merendeel van de werkzaamheden eind 2004 is afgerond.Het waterschap Groot Salland is, in nauwe samenwerking met de gemeente Deventer en de Provincie Overijssel, opdrachtgever voor deze werkzaamheden.

Meer informatie
Voor meer informatie over het zoeken naar explosieven kunt u contact opnemen met B. Wijnands, werkzaam bij waterschap Groot Salland, telefoon 06- 27 03 19 78.