Ingezonden persbericht

Hét handboek voor alleenstaande moeders

Single Moeder Survival Kit verschijnt

UTRECHT, 20040308 -- Op 18 maart 2004 verschijnt de Single Moeder Survival Kit, hét handboek voor alleenstaande moeders. Een handige en vermakelijke gids over omgangsregelingen, opvoeden, geld, nieuwe liefdes, stiefgezin en andere single-moederzaken. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Hedy d'Ancona.


Wat kom je allemaal tegen als single moeder en hoe overleef je dat? De Single Moeder Survival Kit geeft antwoord met praktische informatie, adviezen, columns van alleenstaande moeders en heel veel interviews. Met bijdragen van deskundigen, en interviews met onbekende én bekende single moeders als Hedy d'Ancona, Anita Witzier, Senay Özdemir, Ans Markus, Jeritza Toney, Claudia Zwiers, Mylène de la Haye, Hermine Landvreugd en Manon Uphoff. Dit maakt van de Single Moeder Survival behalve een handig naslagwerk, vooral ook een feest van herkenning.

Nederland telt volgens het CBS ruim 355.000 single moeders. Ieder jaar komen er zo'n 10.000 bij, niet alleen doordat het aantal scheidingen toeneemt, maar ook doordat steeds meer vrouwen ervoor kiezen alleen een kind te krijgen en op te voeden. De Single Moeder Survival Kit is bedoeld voor al die moeders die er alleen voor staan: de zorg voor de kinderen, een baan en een sociaal leven.

Over de auteurs:
Journalisten Annemarieke Piers en Claudette Halkes hebben samen een tekstbureau. Ze maken jongerenbladen en schrijven artikelen voor onder andere Marie Claire, Intermediair Online, Flair en Health. Voor uitgeverij Mo'Media maakten zij Schoon! Het Grote Schoonmaakboek dat in april 2004 verschijnt. Journalist (en single moeder) Pam van der Veen schrijft onder andere voor de Volkskrant en VPRO-Gids. Eerder publiceerde ze columns in Elle.

Single Moeder Survival Kit
Claudette Halkes, Annemarieke Piers & Pam van der Veen
Prijs: ¤ 14,50
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 18 maart 2004
ISBN: 90 215 4040 1




Ingezonden persbericht