Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 18 maart 2004

Krotwaar en Boonstra op jacht tijdens NK halve marathon

Marathonloper Luc Krotwaar en steeplechase-atlete Miranda Boonstra komen zaterdag in actie bij de Nederlandse kampioenschappen halve marathon tijdens de 30e Fortis City-Pier-City Loop in Den Haag. Krotwaar - net teruggekeerd uit Kenia van een vier weken-hoogtestage - kan een sterk veld verwachten met zowel Kamiel Maase en Greg van Hest op de startlijst. Maar voor de Eindhovenaar is niet de strijd om het eremetaal dat hem drijft, maar de mogelijkheid zich definitief te plaatsen voor de Olympische Spelen in Athene. Voor de marathon daar liep hij afgelopen december al de vereiste tijd bij wedstrijden in Fukuoka (JAP). In Den Haag dient Krotwaar een tijd van 1 uur 3 minuten en 30 seconden te lopen voor vormbehoud en plaatsing. Na de CPC-loop zal hij 4 april de Fortis Marathon van Rotterdam lopen, waarna hij op dinsdag 6 april samen met KNAU-hoofdcoach Gerard Nijboer vertrekt naar Athene voor verkenning van het marathonparcours.

De Nijmeegse loopster Miranda Boonstra heeft haar ogen gericht op een medaille tijdens de Nederlandse kampioenschappen. De winnares van het zilver tijdens de laatste NK Veldloop, en het goud bij het NK Ekiden afgelopen zondag, won vorig jaar tijdens deze wedstrijd brons en wil dit minimaal evenaren. Boonstra heeft daarbij concurrentie van Nadja Wijenberg, en oud Prins Hendrik-atlete Vivian Ruijters.
* Anja Smolders (Prins Hendrik) is een van de Belgische atletes die zaterdag de lange cross bij de Wereldkampioenschappen veldloop in Brussel meedoen. De Belgisch crosskampioene is in het Park van Laken de kopvrouw van zes Belgen die de 8000 meter lange loop een klasseveld tegenkomen. Zo prijken wereldtoppers als Paula Radcliffe, Lornah Kiplagat en Werknesh Kidane op de lijst van deelnemers. Smolders finishte al eens in de top 10 op het WK Veldloop, maar heeft nu zich op een plaats bij de eerste 35. Net als Boonstra won Smolders afgelopen zondag goud bij de Nederlandse Ekidenkampioenschappen.