Akzo Nobel

Akzo Nobel opent nieuwe fabriek voor surfactants in Singapore

Arnhem / Singapore, 18 maart 2004 Akzo Nobels Surface Chemistry heeft vandaag op Jurong Island (Singapore) een nieuwe fabriek geopend voor de productie van surfactants (oppervlakte-actieve stoffen). De fabriek komt tegemoet aan de groeiende vraag naar de speciale ammoniumverbindingen en surfactants van Surface Chemistry.

Deze opening is een strategisch belangrijke stap voor onze surfactants-activiteiten. De regio Asia-Pacific is de snelst groeiende markt ter wereld en blijft van groot belang voor Akzo Nobel, aldus Dag Strömqvist, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel. Het opzetten van een regionale productiefaciliteit voor surfactants in Singapore is in lijn met onze strategie om onze leidende posities in specialistische chemicaliën te versterken.

Frank Sherman, General Manager van Akzo Nobel Surface Chemistry: Uit de opening van deze fabriek en de investeringen op Jurong Island en bestaande Maleisische en Japanse fabrieken blijkt ons voortdurende streven om onze Aziatische klanten te bedienen.

John Taylor, Surface Chemistrys General Manager in Azië, zei: Wij kunnen nu voldoen aan de groeiende vraag van onze Aziatische afnemers met een betere en lokalere dienstverlening. Hierbij hebben wij voordeel van het in Singapore gevestigde regionale hoofdkantoor en toepassingslaboratorium.
De activiteit op het gebied van vetzuren in Maleisië een joint venture met Lam Soon heeft al meer dan tien jaar een constante groei. Recent hebben wij de capaciteit uitgebreid om aan de behoeften van afnemers te kunnen voldoen. In Japan hebben wij de productiecapaciteit voor industriële surfactants uitgebreid bij LACO, onze joint venture met Lion Corporation in Japan.

In eerste instantie richt de nieuwe fabriek zich op toepassingen voor haarconditioners en textielverzorging; industriële toepassingen volgen in een later stadium.

Internet: www.akzonobel.nl; www.responseonline.com Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343