PERSBERICHT - 2004-03-18

Eerste deel van nieuw en bijzonder routeboekje verschenen

Met Hans Reitsma op de fiets naar Rome

Onlangs is het eerste deel van Reitsma's Route naar Rome verschenen, een mooie, rustige fietsroute van Amsterdam naar Rome via Duitsland, een stukje Oostenrijk, het Gardameer en Toscane: zo'n 2100 km door afwisselende landschappen en sfeervolle oude steden, zoals bijvoorbeeld Heidelberg, Tübingen, Lindau, Trento, Bologna, Florence en Siena. De route is zo licht mogelijk gehouden. Waar bergen overwonnen moeten worden is meestal hulp van trein, bus of bergbaan mogelijk.

Waar mogelijk is gekozen voor leuke stille weggetjes en autovrije paden. In Nederland en Duitsland zijn die soms onverhard, maar met een randonneur of hybride prima te doen. Voor de langere onverharde gedeelten zijn alternatieve routes over rustige asfaltwegen opgenomen.

Van tijd tot tijd komt de route door een dorp of stadje waar de inwendige mens versterkt kan worden. Ook is er onderweg voldoende accommodatie: campings, jeugdherbergen, kamers bij particulieren en gemoedelijke hotelletjes.

De route is in beide richtingen beschreven, met nauwkeurige opgave van voorzieningen onderweg en stijgingspercentages. De boekjes bevatten naast overzichts- en routekaartjes ook hoogteprofielen, foto's, achtergrondinformatie, toeristische tips en informatie over accommodatie langs de route. Ze zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde reisboekhandel of via de website van de auteur: www.reitsmaroutes.nl. Op deze site staan onder meer foto's van de route, een vragenrubriek, een reisverhaal over de route en informatie over fietsvervoer.

Hoewel tot nog toe alleen het eerste deel van de route (tot Bregenz aan de Bodensee) verschenen is, kan men toch deze zomer al doorfietsen tot Rome. Van Bregenz tot Florence kan men namelijk verder met "Fietsen naar Toscane, deel 2". Dit is de voorloper van de huidige route. De auteur belooft op zijn site voor de zomer met een noodversie van het laatste stuk tot Rome te komen.

Meer informatie op de website van de auteur: www.reitsmaroutes.nl