Gemeente Moerdijk


RENOVATIE TENNISBANEN NOORDHOEK

Het college stelt de raad voor om 75.000,-- beschikbaar te stellen voor renovatie van de tennisbanen van tennisvereniging De Hoop in Noordhoek.

De gemeente heeft een onafhankelijk onderzoek naar de banen ingesteld door een gespecialiseerd bureau. De normen waar de banen aan moeten voldoen zijn die van de tennisbond en het instituut voor Sportaccommodaties van NOC*NFS (ISA).

De uitkomst van het onderzoek is dat de banen gedeeltelijk moeten worden gerenoveerd. Door de grote slijtage en de verstreken levensduur van het kunstgras moet het worden vervangen. De minimale vezellengte moet volgens de norm 22 mm zijn. Nu is er op sommige plaatsen maximaal 17 mm en minimaal 7 mm gemeten.

Bij twee banen zijn duidelijke verzakkingen geconstateerd door het inzakken van de naastgelegen slootkant. Hierdoor voldoen de banen qua hoogteligging niet aan de normen. Het advies is om de onderliggende waterdoorlatende platen te vervangen en de fundering te herstellen. Om in de toekomst te voorkomen dat banen verzakken, wordt er voorgesteld om tussen de sloot en de banen een damwand.

De totale kosten komen op 73.000,--. Ook wordt er nog als advies gegeven de afrastering van de tennisbaan deels te vervangen. Omdat die al gedeeltelijk uit lopende budgetten is opgeknapt is er nu nog 2.000,-- nodig. De 75.000,-- die nodig zijn, kunnen gedekt worden uit de post vervangingsinvesteringen.

In overleg met de tennisvereniging is een periode geprikt die geschikt is voor de renovatie. Dat is tussen 7 juni en 13 augustus. De schatting is dat de tennisbanen in die periode 3 á 4 weken zullen sluiten. De raad beslist in april over dit voorstel.