Politie Limburg-Zuid

Gijzeling met ontvoering eindigt in Hoensbroek

Hoensbroek 18-03-2004 - De politie van Hoensbroek en het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee is gisteravond een woning binnengevallen aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek.

De aanleiding hiervoor was een gijzeling met ontvoering welke maandag 15 maart 2004 plaatsvond in een plaatsje, vlakbij Thionville in Noord Frankrijk. Aldaar werd een 23 jarige Francaise tegen haar wil in door twee mannen in een personenauto getrokken en onder bedreiging meegenomen naar achteraf bleek Hoensbroek.

In de woning in Hoensbroek aangekomen kreeg het meisje een pistool op haar hoofd gezet, vermoedelijk om de ernst van de zaak duidelijk te maken, waarna zij gekneveld werd in een ruimte werd opgesloten.

Uit deze benarde situatie wist zij zich op dinsdagochtend 16 maart 2004 te bevrijden en via allerlei wegen wist zij ongedeerd de woning te ontvluchten waarna zij ontredderd een in de buurt rijdende politie patrouille aansprak. Na onderzoek werd de vermoedelijke woning aan de Akerstraat Noord bekend waar het slachtoffer was gegijzeld.

Hierop vond gisteravond na overleg met het openbaar ministerie te Maastricht de inval plaats teneinde de ontvoerders / gijzelnemers aan te houden. Bij de inval in de woning bleek aldaar niemand meer aanwezig te zijn. Bij de daarop volgende doorzoeking onder leiding van de Rechter Commissaris werden onder andere 2 pistolen aangetroffen alsmede 210 gram heroïne en administratieve bescheiden. Deze werden in beslag genomen. Verder werden door de Technische Recherche sporen veiliggesteld. Het slachtoffer werd laat op de avond door haar ouders opgehaald aan het politiebureau en is inmiddels weer huiswaarts. Thans vindt onderzoek plaats naar de identiteit van de ontvoerders c.q. gijzelnemers.