Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 18 maart 2004
Gedifferentieerd aanbod koop en huur in centrumstedelijk woongebied AM Wonen en Blauwhoed sluiten overeenkomst
met AMVEST voor Müllerpier in Rotterdam
AM Wonen en Blauwhoed (Müllerpier CV) hebben een overeenkomst gesloten met vastgoedonderneming AMVEST voor de ontwikkeling en realisatie van 92 huurwoningen, 2 praktijkruimten en bijbehorende ondergrondse parkeervoorzieningen op de Müllerpier in het centrum van Rotterdam.
AMVEST neemt de woningen en praktijkruimten, die een investeringswaarde hebben van circa 18 miljoen, in haar beleggingsportefeuille op. Müllerpier CV realiseert tevens 28 koopwoningen. Het totale investeringsvolume bedraagt ruim 26 miljoen. De overeenkomst voor de huurwoningen levert Müllerpier CV een marktconform rendement op.
Met het gedifferentieerde aanbod van huur- en koopwoningen spelen AM Wonen en Blauwhoed in op de huidige marktvraag in Rotterdam. Zowel de huur- als koopwoningen worden in een brede prijsrange aangeboden. De prijs van de koopwoningen is vanaf 225.000 v.o.n., inclusief parkeerplaats; de huurprijzen liggen tussen 600 en 1.000 per maand. De huurwoningen variëren in oppervlakte van 60m2 tot 140m2; de koopwoningen hebben een oppervlakte van 92m2 tot 204m2. De woningen zijn verdeeld over drie appartementencomplexen: Tromp, Hollandia en Oldenbarneveldt. Op de bovenste vijf lagen van het complex Hollandia bevinden zich de 28 koopwoningen. De drie gebouwen staan gezamenlijk op een halfondergrondse parkeergarage met 144 plaatsen en 8 parkeerboxen. Door de combinatie van marktconforme huur- en koopwoningen kan de bouw in het tweede kwartaal van 2004 starten. Naar verwachting worden de eerste woningen vanaf medio 2005 opgeleverd.
Belangrijke impuls
De visie van AM Wonen en Blauwhoed om per appartementencomplex een brede differentiatie in woningtypen en prijsklassen aan te brengen, is in nauwe samenspraak met de gemeente Rotterdam tot stand gekomen. Door het gevarieerde aanbod krijgt de ontwikkeling van de Müllerpier tot een hoogwaardig stedelijk woongebied een belangrijke impuls. Om de Müllerpier een sterkere identiteit als woongebied te geven, is de gemeente nu al gestart met de inrichting van de openbare ruimte.

Autoluw
De Müllerpier maakt deel uit van de herontwikkeling van het Lloydkwartier, een voormalig havengebied, tot een woon- en werkgebied met circa 1.750 woningen, ICT-bedrijven, ontwerp- en architectenbureaus, het Scheepvaart- en Transportcollege, theater, sportfaciliteiten, evenemententerrein en diverse horecavoorzieningen. Op de Müllerpier ontwikkelen AM Wonen en Blauwhoed gezamenlijk ruim 600 woningen. De stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn in de herziene visie gerespecteerd. Het nieuwe woongebied wordt autoluw met parkeervoorzieningen onder de in totaal 13 woongebouwen. Inmiddels zijn vier gebouwen opgeleverd.

Noot voor de redactie,