Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - 4 verdachten aangehouden voor ernstige mishandeling
Publicatiedatum: 18-03-2004

Zondag 22 februari 2004 heeft er een ernstige mishandeling plaatsgevonden op de Schutterstraat in Arnhem. Het slachtoffer, een 66-jarige man uit Arnhem, liep rond 18.00 uur over de Schutterstraat en werd door drie jongens lastig gevallen, één van de jongens gooide stenen en zwaaide met een stok naar de man. De man riep dat ze op moesten houden, liep op de jongens af, maar de jongens gingen er vandoor. Een ogenblik later werd de man benaderd door een man en kreeg meerdere klappen. Het slachtoffer kwam ten val en werd vervolgens door een vrouw geschopt. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis en heeft daar een aantal weken gelegen met o.a. gebroken ribben en geperforeerde long.
De politie heeft op die zondag nog in de omgeving gezocht, maar geen verdachten aangetroffen. Zij is vervolgens verder gegaan met het onderzoek en heeft gisterochtend vier verdachten behorende tot één gezin in hun woning in de wijk Klarendal aangehouden; een 35-jarige man, een 38-jarige vrouw, een 16-jarige jongen en een 14-jarige jongen.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---

Alfa aan de slag in IBT-centrum

Publicatiedatum: 18-03-2004

De Alfa-deelnemers zijn zaterdag 20 maart te gast bij het IBT-Centrum (Integrale Beroepsvaardigheid Trainingscentrum) van de Politie Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid en de KMAR in Elst. Zij krijgen daar de gelegenheid om in nagebootste situaties de rol van agent op zich te nemen.

Het programma in het IBT-centrum is gericht op trainingen die ook gelden voor agenten. De deelnemers wordt een geweldstoets afgenomen, de klimmuur wordt beklommen, er wordt gesport en er wordt geoefend in het oplossen van conflictsituaties in een nagebouwde oefenstraat.

Project Alfa is een samenwerkingsproject van de politie en de Luchtmobiele Brigade om in contact en gesprek te komen met jongeren van 14 tot 18 jaar.

EINDE PERSBERICHT