Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 18 maart 2004

* BIJ ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF MAN AANGEHOUDEN MET

DOORGELADEN AUTOMATISCH PISTOOL
ROTTERDAM - Woensdag tussen tien uur 's morgens en kwart over één 's middags hield politiepersoneel van het wijkteam Bloemhof (district Feijenoord-Ridderster) in de wijk Bloemhof Noord een actie preventief fouilleren. Op straat werden 42 personen gefouilleerd, terwijl negen auto's werden gecontroleerd. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden vier mannen, in leeftijd variërend van 18 tot 52 jaar, aangehouden. Het viertal was op weg naar een café, waar één van hen dinsdagavond zou zijn mishandeld. Eén van de mannen (52) bleek in het bezit van een doorgeladen automatisch pistool en een steekwapen. Allen werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* JEUGDIGE BEROVER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield woensdagmiddag op het Abraham van Rijckevorselplein in Capelle aan den IJssel op signalement een veertienjarige jongen uit Capelle aan den IJssel aan. De knaap wordt ervan verdacht afgelopen maandagmiddag in de Mahatma Gandhistraat in Rotterdam de handtelefoon van een tienjarig meisje te hebben geroofd. Tijdens zijn fouillering kwam de handtelefoon van het slachtoffertje boven water. De knaap werd ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SPIJKENISSE - Woensdagavond stelde politiepersoneel van het district De Eilanden, naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een woning aan het Kikkerveen in. Op de zolder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 593 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Tegen de 33-jarige bewoonster werd, op grond van de Opiumwet, proces-verbaal opgemaakt.


* BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagavond om kwart over acht werd op de West-Kruiskade een negentienjarige man uit Dordrecht aangehouden door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum. De Dordtenaar had even tevoren in de 1e Middellandstraat een daar lopende 41-jarige Rotterdammer beroofd van enkele euro's. Het slachtoffer belde direct de politie, die met de Rotterdammer in de politiewagen een onderzoek in de omgeving instelde. Na korte tijd kon de berover, nadat het slachtoffer hem had aangewezen, worden aangehouden. De man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagmiddag in de Witte de Withstraat een verkeerscontrole. Tussen half twee en half vier werden in totaal 35 bekeuringen aan automobilisten uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, vervallen apk, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het niet handsfree-bellen.


* OVERVAL POSTKANTOOR
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond kwart over twaalf werd door twee gewapende en gemaskerde mannen een overval gepleegd op een postkantoor aan het Mathenesserplein. De beide overvallers bedreigden met hun vuurwapen enkele personeelsleden van het postkantoor en gingen er kort daarna weer vandoor met een buit van enkele honderden euro's.
Kort voor half één werd op signalement een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte aangehouden op de Schiedamseweg. Na onderzoek bleek dat de man niets met de gepleegde overval te maken had. Met excuses werd hij in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.