Gemeente Heusden


Achtergelaten goederen 18-3-2004
De gemeente Heusden heeft onlangs nieuw beleid opgesteld over hoe de gemeente om dient te gaan met achtergelaten goederen die nog enige waarde bezitten. Wanneer deze goederen worden gevonden worden zij meegenomen naar de gemeentewerf. Dit gebeurt op grond van artikel 4.4.1 lid 1a van de Algemene Plaatselijke Verordening. Dit artikel stelt dat het verboden is goederen buiten een daarvoor bestemde verzamelplaats te storten.

Een omschrijving en een foto zal vervolgens worden gepubliceerd in de Heusdense Courant. De rechtmatige eigenaar kan binnen 13 weken contact opnemen met de gemeente om de goederen op te halen. Hierbij dient een bewijs van aangifte bij de politie of het aankoopbewijs van de betreffende goederen te worden overlegd. De goederen worden vervolgens na goedkeuring hiervan aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. Hierbij kunnen de gemaakte kosten voor afvoer en opslag worden doorberekend.

Indien de rechtmatige eigenaar zich niet bnnen deze 13 weken heeft gemeld, worden de goederen vernietigd of overgedragen aan een nader te selecteren instantie. Houdt u dus de Heusdense Courant goed in de gaten!