Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 18-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Fietsendief / heler aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 maart een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets aan de politie aanbood.

Tijdens de surveillance liep een agent in burger over de Oudegracht. Omstreeks


01.10 uur kwam een man langsfietsen die naar verschillende mensen riep of zij een fiets wilden kopen. De agent werd ook aangesproken en gevraagd of hij een fiets voor 10,= wilde kopen. De agent maakte zich bekend en hield de 30-jarige verkoper uit Utrecht aan. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor het opgeven van een valse naam

UTRECHT Op de Prinses Irenelaan heeft de politie in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 maart een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Omstreeks 00.45 uur zagen agenten een voertuig over de Prinses Irenelaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd naar zijn rijbewijs gevraagd. De man gaf aan zijn rijbewijs niet bij zich te hebben en gaf na later bleek - een valse naam op. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering kwam uit de jas van de verdachte een OV-kaart waarop de juiste personalia stonden. Uiteindelijk bleek de 19-jarige verdachte uit Utrecht niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Straatroof

UTRECHT In de Ceramstraat vond donderdagavond een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 43-jarige vrouw uit Utrecht parkeerde omstreeks 22.35 uur haar voertuig aan de Ceramstraat. Plotseling werd door een onbekende man de zijruit van haar voertuig ingeslagen en haar tas van de voorstoel weggepakt. De vrouw probeerde haar tas nog vast te houden maar omdat het hengsel brak kon de verachte alsnog met de tas er vandoor. De verdachte sprong achter op een fiets waar een medeverdachte mee klaar stond.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo tel.: 0900 88 44.

Fietsverlichting controle

UTRECHT- Op woensdagavond werd van 19.15 uur tot 20.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Neude. In totaal werden 92 bekeuringen uitgeschreven voor o.a het niet voeren van fietsverlichting, het rijden zonder gordel, het rijbewijs niet kunnen tonen en het niet handsfree bellen tijdens het rijden.

Jonge diefjes

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee jeugdigen aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 12.40 uur wilde de twee jongens, in de leeftijd van 14-jaar afkomstig uit Utrecht, frisdrank en snoep uit een winkel stelen. De winkelbediende, van de winkel aan het Godebaltkwartier zag dit en hield de jongens tegen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Mobiel terug

UTRECHT- Op woensdagavond werd een vrouw aangehouden omdat ze vermoedelijk een gestolen mobieltje in haar bezit had. Woensdagochtend werd er ingebroken in een woning in Utrecht. De eigenaar van de woning, 32-jaar uit Utrecht, bemerkte dat zijn mobiel weg was. Hij besloot zijn mobiel te bellen en kreeg een persoon aan de lijn. De Utrechter besloot een afspraak te maken met de houder van de telefoon om zo zijn telefoon terug te krijgen. Op de Marnixlaan werd de afspraak gemaakt. Intussen werd ook de politie gewaarschuwd. Toen de overdracht plaatsvond werd de verdachte, een 26-jarige vrouw uit Amsterdam, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een woninginbreker aangehouden. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning gelegen aan de Mr.Tripkade. Agenten gingen ter plaatsen en troffen een opengebroken deur aan. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld en op de Cristian Krammlaan werd een 25-jarige verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het bleef overigens bij een poging tot inbraak in de woning.