Gemeente 's-Hertogenbosch

18-03-2004

College stelt prioriteiten

Het college wil de komende jaren extra aandacht besteden aan de herstructurering van wijken, de sociale kwaliteit van de stad, de relatie met de burger en de werkgelegenheid. Over deze zogenaamde "prioriteiten" voor de stad gaat het college binnenkort in discussie met de gemeenteraad.

Naar aanleiding van een nieuwe ronde van het grotestedenbeleid zijn de sterke en zwakke kanten van de stad onderzocht, samen met de kansen en bedreigingen. Op basis daarvan heeft het college besloten dat dit beleid zich tot 2009 moet concentreren op de aanpak van enkele prioriteiten; de belangrijkste problemen en meest kansrijke ingrepen in de stad. Na overleg met verschillende partijen en organisaties heeft het college vier prioriteiten benoemd:

- de herstructurering van wijken;

- de sociale kwaliteit van de stad;

- de relatie met de burger en

- werkgelegenheid.
Aan deze onderwerpen wil het college in de komende jaren extra geld en aandacht besteden. Het merendeel van de gelden die zijn gekoppeld aan het grotestedenbeleid zou dan ook op de aanpak van deze prioriteiten ingezet moeten worden. In april wil het college hierover van gedachten wisselen met de gemeenteraad. Daarna zal een beleidsprogramma worden opgesteld voor de periode 2005-2009, met daarin de resultaten die de gemeente in 2009 bereikt wil hebben. Aan de hand daarvan zal het Rijk uiteindelijk de subsidies toekennen.