PLANTRONICS, UK

Plantronics en Skype sluiten strategische partnerovereenkomst

Plantronics en Skype sluiten strategische partnerovereenkomst om positie op de markt voor spraakcommunicatie te verstevigen

HANNOVER, March 18/PRNewswire/ -- - Toonaangevende leverancier van headsets en grote aanbieder van zakelijke telefonie gaan samenwerken

Plantronics Inc., de grootste fabrikant van communicatie-headsets, en Skype Technologies SA, wereldwijd aanbieder van zakelijke P2P (peer-to-peer) telefonie, hebben bekendgemaakt een strategische partnerovereenkomst te hebben gesloten. De overeenkomst houdt onder meer in dat Skype voor zijn online-telefoniediensten wereldwijd de headsets van Plantronics aanbeveelt. In de toekomst zal een serie Plantronics headsets beschikbaar komen, en gebundeld worden bij de premium-diensten van Skype. Gebruikers hebben daarmee een beperkte gratis proefperiode.

Nu breedbandverbindingen steeds vaker ingezet worden, kunnen de softwarekennis van Skype en de audiocommunicatie-expertise van Plantronics beide partners een krachtige positie bezorgen op de snel groeiende markt voor Internet-telefonie van hoge kwaliteit.

Meer dan veertig jaar ontwikkelt Plantronics al lichtgewicht headsets, die door hun kristalheldere weergave een bijdrage leveren aan betere persoonlijke communicatie. Van consument tot mobiele professional, van kantoorgebruiker tot cursist in talenpracticum, Plantronics heeft voor ieder een oplossing die voldoet aan hun eisen en past binnen hun budget.

In de nieuwe partnersamenwerking brengt Plantronics een schat aan ervaring met geavanceerde audiotechnologie in. Gebruikers kunnen hierdoor profiteren van de superieure geluidskwaliteit in de toonaangevende P2P-verbindingen van Skype. De DSP- en .Audio-modellen uit de pc-headsets van Plantronics zijn bijvoorbeeld ideaal voor internettelefonie en spraak over IP. En met de reeks Bluetooth-headsets biedt Plantronics ook nieuwe dimensies voor ongekende mobiliteit in verbinding met IP-apparatuur, zoals een pc een PDA of mobiele telefoon, waarmee toegang tot geconvergeerde mobiele diensten van Skype verkregen kan worden.

Spraak over IP (VoIP) is nog maar het begin van de uitbreiding van toepassingsmogelijkheden die op grond van de partnerovereenkomst gerealiseerd kunnen worden. Skype heeft in korte tijd een grote groep gebruikers over de hele wereld aan zich gebonden met het gesprekskostenvrije peer-to-peer-model. Plantronics heeft een wereldwijd distributiekanaal te bieden, een breed pakket mobiele communicatie-oplossingen en de technologie voor verbetering van de audiokwaliteit. De headsets vergroten bovendien de mobiliteit en dus de productiviteit in bedrijfsmatige omgevingen. Skype maakt kwalitatief hoogwaardige (inter)nationale telefoongesprekken en teleconferenties mogelijk, zonder kosten voor 'tikken', via breedbandverbinding, LAN of hotspot draadloze IP-connecties. Skype is toonaangevend op dit gebied en breidt zijn (meertalige) activiteiten gedurig verder uit. De technologie werkt met reeds aanwezige IP-verbindingen en door Skype ontwikkelde software. De software is al meer dan 8 miljoen keer gedownload door gebruikers in meer dan 165 landen. Met gebruikmaking van Plantronics headsets kan een geluidskwaliteit bereikt worden die op z'n minst gelijk is aan die van traditionele telefoonlijnen en die vaak beter is. Plantronics verkocht in 2003 meer dan 14 miljoen headsets voor mobiel gebruik, voor (spel)computertoepassingen, voor thuis- en zakelijk gebruik, zoals contact centers.

Over Skype

Skype, 'the Global P2P Telephony Company(tm)', stelt mensen in staat overal telefoongesprekken met goede geluidskwaliteit te voeren zonder gesprekskosten, via zelfontwikkelde innovatieve 'peer-to-peer'-software. Skype is verkrijgbaar in vijftien talen en is het snelst groeiende spraak-communicatiemedium ter wereld. Sinds de lancering van de software in augustus 2003 is het programma meer dan 8,2 miljoen keer gedownload. Skype Technologies SA heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg, is privé-eigendom en wordt gefinancierd door top-investeringsmaatschappijen, waaronder Bessemer Venture Partners. Nadere bijzonderheden zijn te vinden op www.skype.com.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon/ mikrofoonsets.

De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 2700 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: 'One small step for man,...'

Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

In dit bericht vermelde of geïmpliceerde uitlatingen met een toekomstgerichte strekking zijn onder normaal voorbehoud.

Dit bericht bevat uitlatingen die betrekking hebben op de toekomst en die risico's en onzekerheden inhouden. Alle uitspraken die anders dan in historische zin zijn te duiden moeten worden beschouwd als uitspraken die betrekking hebben op de toekomst. Risico's en onzekerheden houden de mogelijkheid in dat: Skype's software zal functioneren als mocht worden verwacht, breedbandvoorzieningen niet beschikbaar zijn of te begrotelijk voor alle gebruikers, dat Plantronics' headsets niet beschikbaar zijn, of te begrotelijk voor gebruikers in alle markten, dat het gecombineerde aanbod van Plantronics en Skype niet functioneert zoals mocht worden verwacht, en andere risico's die worden beschreven in Plantronics Securities and Exchange Commission rapporten, met inbegrip van, maar niet begrensd door, Plantronics' rapportage over Form 10-Q, ingediend op 6 februari 2004, en Plantronics' jaarverslag op Form 10-K, ingediend op 2 juni 2003. Deze verslagen kunnen op internet worden ingezien op www.sec.gov. Indien enige van de genoemde onzekerheden zich voordoen, of enige van de genoemde aannames onjuist blijken, kan het bedrijfsresultaat van Plantronics afwijken van de eerder uitgesproken verwachting. Plantronics aanvaardt geen verplichtingen en is niet voornemens deze vooruitzichten aan te passen

Plantronics, the logo design, Plantronics and the logo design combined, and .Audio are trademarks or registered trademarks of Plantronics Inc. All other trademarks are the property of their respective owners. The Bluetooth name and the Bluetooth trademarks are owned by Bluetooth SIG, Inc, and are used by Plantronics, Inc. under license.

Source: Plantronics, UK

Meer informatie voor de pers: Lubbers & De Jong B.V., Peter Keijzer, t: +31 (20) 421 05 65, e: Peter@l-dj.nl

18 mrt 04 09:39