PLANTRONICS, UK

Plantronics en TDK Systems kondigen partnership aan

Plantronics en TDK Systems kondigen partnership aan om uitgebreide Bluetooth spraakoplossingen te leveren

HANOVER, Duitsland - CeBIT, March 18/PRNewswire/ --


- Geven draadloze toepassingen de vrijheid voor Voice PC communicatie

Plantronics Inc., wereldleider op het gebied van communicatieheadsets, en TDK Systems, producent van bekroonde Bluetooth adapters en software voor Pc's en Apple computers, kondigden vandaag een partnership aan om de eindgebruikerervaring voor spraakcommunicatie d.m.v. Bluetooth via de PC te verhogen.

Duizenden gebruikers rusten hun computer thuis of op het werk uit met de draadloze Bluetooth technologie om gebruik te kunnen maken van de nieuwe beschikbare draadloze toepassingen tussen Pc's en draadloze randapparatuur zoals mobiele telefoons, hoofdtelefoons, printers, toetsenborden en aanwijsapparatuur.

Spraakcommunicatie via Pc's is een snelle groeimarkt met toenemende Voice Over Internet Protocol toepassingen (VoIP) omdat meer consumenten en bedrijven gebruik maken van het comfort, kwaliteit, verhoogde productiviteit en lage kostenplaatje. Tegen 2009 zou VoIP 40 procent kunnen uitmaken van de consumententelefoonmarkt (1) en wat betreft de bedrijven, schat de Synergy Research Group dat de verkoop van telefoonsystemen die via internet werken in 2007 zal stijgen tot USD 5,3 miljard.

TDK Systems, een belangrijke speler in mobiele connectiviteit en Plantronics zijn verheugd dat zij hun krachten kunnen bundelen om Bluetooth PC geluidscommunicatie naar het volgende niveau van integratie en verhoogde kwaliteit kunnen brengen. 'Communicatiebehoeften evolueren heel snel. De PC heeft zijn capaciteit aangetoond in bedrijven, multimedia en internet/datacommunicatie. Door het stijgend gebruik van VoIP voor bedrijven en consumenten, is er een reële behoefte aan Bluetooth-oplossingen waardoor het mogelijk wordt om via een pc draadloos te spreken over het internet,' merkt Philip Vanhoutte Plantronics EMEA MD op. Hij vervolgt: 'Het track record van TDK Systems maakt hen de ideale partner om de PC Voice-ervaring van de gebruiker te optimaliseren en zal het gebruik van deze technologie en de populariteit van Voice over IP ongetwijfeld doen stijgen.'

Plantronics heeft 40 jaar knowhow in de ontwikkeling van lichte headsets die de persoonlijke communicatie verbeteren en die kristalheldere geluidsprestaties afleveren en zij brengen een bekroonde reeks Bluetooth headsets in deze partnership in.

Dankzij de gebruiksvriendelijke Bluetooth adapters van TDK Systems, kunnen gebruikers snel gebruik maken van de nieuwe toepassingen die op hun computer voorzien zijn. Alle adapters van TDK Systems ondersteunen de geluidsfuncties van Bluetooth zodat ze gemakkelijk ingesteld kunnen worden en gemakkelijk werken. Als gebruikers een Bluetooth headset gebruiken met hun PC, kunnen ze genieten van heel goedkope telefoon- en VoIP-diensten via de computer.

'In tegenstelling tot andere Bluetooth ontwikkelaars die zich enkel op data richten, heeft TDK Systems er zich op gericht dat al hun producten een krachtige geluidsondersteuning konden bieden,' zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. 'Dat plaatst ons in een unieke positie om dit nieuwe onderdeel van VoIP-toepassingen te dienen, wat Skype op de massamarkt brengt.'

'De recente wetgevingen in Europa betreffende het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden, heeft ertoe geleid dat miljoenen gebruikers een headset aankochten. Door die te combineren met de Bluetooth adapters van TDK Systems, kan dezelfde investering een grote besparing betekenen in de telefoonrekeningen. Voor de zakenreiziger kan de kost voor het instellen van Bluetooth VoIP telefonie al binnen een half uur terugbetaald zijn. Diegenen die VoIP al hebben geprobeerd, zullen de mobiliteit verwelkomen die de Bluetooth headsets leveren.'

Informatie voor de pers:

Over TDK Systems Europe

TDK Systems is een afdeling van TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van producten voor de bedrade en draadloze markten. Het werd opgericht in 1997, er werken 45 mensen in het kantoor in Londen en het heeft bijkomende faciliteiten in Zweden en Duitsland.

Het bedrijf was een van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC cards ontwikkelde en is een erkend leider in GSM en GPRS-connectiviteit en levert momenteel onderdelen aan de meeste grote producenten van handsets.

Door het sterke inzicht van TDK Systems in zowel PC als telecom, bevindt het bedrijf zich in een unieke positie om oplossingen te ontwikkelen voor de draadloze markt. Het bedrijf is een stichtend lid van het Bluetooth Consortium en doet actief onderzoek naar en ontwikkelt een uitgebreide reeks van Bluetooth hardware- en softwareoplossingen. Het doel van alle TDK Systems ontwerpen is om een draadloze toepassing om te vormen tot een praktische oplossing voor de eindgebruiker, die de ultieme compatibiliteit en interoperabiliteit levert.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt vandaag de dag gezien als wereldmarktleider op het gebied van communicatieheadsets. Plantronics is een openbare maatschappij en stelt ongeveer 2.700 mensen tewerk en levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en bedrijven. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt in films en bij belangrijke gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs historische woorden 'One small step for man...' in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft zijn hoofdkantoor in Santa Cruz, Californië, werd opgericht in 1961 en heeft vestigingen in 20 landen. Plantronics producten worden verkocht en ondersteund door een wereldwijd netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Informatie over het bedrijf en zijn producten zijn terug te vinden op www.plantronics.com of via het telefoonnummer 0800 410014.

Plantronics, het logo, de combinatie van Plantronics en het logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Plantronics Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. De naam Bluetooth en de Bluetooth handelsmerken zijn het eigendom van Bluetooth SIG, Inc, en worden met vergunning gebruikt door Plantronics, Inc.

(1). New Millennium Research Council, 2004

www.tdksystems.com

Source: Plantronics, UK

Ed Fleming of Mark Ward, Republic PR, +44-207-379-5000 edwardf@republicpr.com of mark@republicpr.com Voor foto's of meer persinformatie kunt u contact opnemen met Greg Spears of Leesa Loh bij LEWIS, het IT PR agentschap: Tel: +44-207-802-2626, Fax: +44-207-802-2627, Email: gregs@lewispr.com, leesal@lewispr.com www.lewispr.com Voor bijkomende informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met: Dave Curl bij TDK Systems Europe: Tel: +44-208-938-1000, Fax: +44-208-905-8608, Email: dave.curl@tdksys.com

18 mrt 04 09:44