TomTom introduceert TomTom GO

Compleet en gemakkelijk te gebruiken all-in-one navigatiesysteem

CeBIT Hannover (Duitsland), 18 maart 2004 ­ TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, heeft tijdens CeBIT 2004 te Hannover TomTom GO geïntroduceerd: een compleet, alles-in-één persoonlijk navigatiesysteem. Met TomTom GO komt het gemak van persoonlijke navigatie nu binnen het bereik van een zeer breed publiek, ook voor gebruikers die geen Pocket PC of Palm-PDA bezitten. Het systeem integreert de bekende TomTom Navigator-software in één compact en kabelloos apparaat.

"Met TomTom GO heeft TomTom een nieuwe standaard neergezet voor wat consumenten kunnen verwachten op het gebied van persoonlijke navigatiesystemen. Dit is de meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke oplossing voor autonavigatie van dit moment," zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom. "TomTom GO is direct klaar voor gebruik, kan gemakkelijk worden meegenomen van de ene auto naar de andere, biedt geavanceerde technologie en is stijlvol ontworpen. Daarmee loopt het ver voor op andere producten in deze markt. Na TomTom GO zal autonavigatie nooit meer hetzelfde worden."

TomTom GO is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Een verbinding met een PC of een PDA is niet nodig, laat staan enige technische expertise. Het apparaat wordt via een bijgeleverde bevestigingskit aangebracht op de voorruit of het dashboard van de auto en is direct klaar voor gebruik. Software, kaarten, 3D-navigatieoverzichten en gesproken routeaanwijzingen in een taal naar keuze (waaronder Nederlands), zijn standaard aanwezig.

De bediening van TomTom GO vindt plaats via een aanraakscherm. Er zijn geen extra knoppen of andere bedieningspanelen nodig om een route te kiezen en te berekenen. Slechts enkele tikjes op het scherm zijn voldoende. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, kan TomTom GO gemakkelijk losgekoppeld en meegenomen worden in een handige draagtas.

Navigatie zonder onderbreking
De TomTom GO beschikt over een ingebouwde GPS-ontvanger die dankzij de nieuwste technologie overal en altijd voor een uitstekende ontvangst zorgt. Ook biedt TomTom GO Assisted Satellite Navigation, waardoor de navigatie ook wordt voortgezet wanneer het satellietsignaal niet ontvangen kan worden, bijvoorbeeld in tunnels.

Stijlvol design
Voor steeds meer mensen is geavanceerde technologie alleen niet langer genoeg. Ook het ontwerp en het uiterlijk spelen een belangrijke rol. TomTom GO speelt in op deze trend, met een opvallende, stijlvolle vormgeving en de mogelijkheid om het apparaat verder aan te passen aan de persoonlijke stijl en het vervoermiddel, met covers in verschillende kleuren.

De TomTom GO kan zonder stroomvoorziening tot 5 uur achtereen gebruikt worden, dankzij de oplaadbare Lithium-Ion batterij. Dit betekent tevens dat het niet nodig is om het apparaat aan te sluiten aan de sigarettenaansteker in de auto, of aan een andere stroomvoorziening. Dus minder kabels en meer gebruiksgemak.

Het 3,5" display zorgt voor een heldere weergave onder alle lichtomstandigheden, van direct zonlicht tot duisternis. TomTom GO biedt de bekende 3D-weergave en het bovenaanzicht van TomTom, wat het navigeren gemakkelijker en intuïtiever maakt dan mogelijk is bij vele inbouw-autonavigatiesystemen. De gebruikersinterface is goed leesbaar en biedt alleen de informatie die nodig is. De ingebouwde speaker zorgt ervoor dat gebruikers de gesproken richtinginstructies goed kunnen verstaan, boven het geluid van de motor of ander omgevingsgeluid.

"Wij hebben ons tot doel gesteld om autonavigatie zo toegankelijk te maken dat iedere gebruiker in iedere auto een navigatiesysteem kan betalen en gebruiken," concludeert Goddijn. "Met de lancering van TomTom GO versterken we onze positie als leverancier van de meest complete reeks navigatieoplossingen in deze markt. Om deze positie verder te verstevigen blijven we uiteraard ook de PDA-markt volledig ondersteunen en hebben we vandaag tevens een nieuwe versie van onze TomTom Navigator software voor de Pocket PC aangekondigd (zie apart persbericht). Met dit brede productaanbod zijn we gereed om onze leidende positie in de markt voor persoonlijke navigatiesystemen verder uit te bouwen, met verschillende oplossingen voor de verschillende doelgroepen."

Professional Docking Kit
De mogelijkheden van TomTom GO kunnen verder worden uitgebreid met een professional docking kit. Deze is bedoeld voor inbouw door professionele automontagebedrijven. Met deze kit kan TomTom GO direct worden aangesloten op de interne stroomvoorziening van de auto en het ingebouwde speakersysteem. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een externe GPS-antenne. Met dit systeem worden de gesproken instructies via de speakerinstallatie van de auto weergegeven, waarbij de eventueel spelende muziek automatisch even zachter wordt gezet.

Prijs en beschikbaarheid
TomTom GO zal vanaf begin juni leverbaar zijn bij bekende retailers. De adviesverkoopprijs bedraagt ¤799, incl. btw. Meer informatie is te vinden op www.tomtom.nl.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van producten voor handheld computers. TomTom biedt mobiele gebruikers een brede reeks aan reizen gerelateerde software, waaronder persoonlijke navigatiesystemen, reisgidsen en woordenboeken. TomTom BV (voorheen Palmtop Software) is in 1991 opgericht in Nederland en heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Boston. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. TomTom is door Intermediair verkozen tot meest innovatieve ICT-bedrijf van 2003. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.

Beeldmateriaal kunt u vinden op: www.mcsonline.nl/pers/



Ingezonden persbericht