TomTom lanceert 'Traffic' add-on voor TomTom Navigator 3 voor Pocket PC

Real-time verkeersinformatie zorgt voor optimale autonavigatie

CeBIT 2004, Hannover (Duitsland), 18 maart 2003 - TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, komt met 'Traffic', een real-time verkeersinformatiedienst voor TomTom Navigator 3 (vandaag aangekondigd op CeBIT, zie separaat persbericht). Deze add-on sluit naadloos aan op de functionaliteit van TomTom Navigator 3, en vormt zo een van de meest geavanceerde oplossingen voor autonavigatie van dit moment. De TomTom Traffic add-on zal in eerste instantie beschikbaar komen voor gebruik in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

TomTom Traffic voorziet bestuurders van real-time verkeersinformatie, met een direct overzicht van de actuele situatie, inclusief files of andere opstoppingen. Bij ongevallen geeft Traffic tevens aan hoe ernstig de situatie is en hoe ver de bestuurder zich van de opstopping bevindt. Met deze informatie kan de bestuurder TomTom Traffic desgewenst automatisch een alternatieve route laten berekenen om zo verkeersopstoppingen en files volledig te vermijden. Natuurlijk kunnen gebruikers er ook voor kiezen om de oorspronkelijk geplande route verder te volgen.

Real-time informatie via GPRS
De benodigde verkeersinformatie wordt via een mobiele telefoon met GPRS-ondersteuning, die in verbinding staat met de Pocket PC, doorgegeven aan TomTom Navigator 3. Deze technologie maakt het mogelijk om de verbinding altijd open te hebben, zodat de verkeersinformatie in real-time wordt ontvangen zodra deze beschikbaar komt. Er zijn geen extra aansluitkabels of antennes nodig. Het opvragen van de verkeersinformatie van een land neemt slechts enkele seconden in beslag.

De aldus ontvangen informatie wordt naadloos in de interface van TomTom Navigator 3 geïntegreerd, met heldere en gemakkelijk te begrijpen kleuren, pictogrammen en een 3D-weergave.

"TomTom Navigator 3 met Traffic is een intelligente oplossing voor autonavigatie die ervoor zorgt dat bestuurders minder stress hebben over de verkeerssituatie en die hen helpt om onderweg de beste beslissingen over hun route te nemen," zegt Peter-Frans Pauwels, CTO bij TomTom. "Wij denken dat de Traffic-dienst voor een revolutie zal zorgen op het gebied van persoonlijke navigatiesystemen. Hoewel we deze add-on alleen aanbieden voor TomTom Navigator 3 op Pocket PC, zijn we van plan om in de nabije toekomst meer content aan te bieden, niet alleen voor Pocket PC's maar voor ieder apparaat dat de consument gebruikt om mee te navigeren. Dit is een speerpunt van TomTom: klanten willen meer keuze en interessante opties."

Reisplanning
TomTom Traffic is niet alleen een onmisbaar hulpmiddel op de weg, maar helpt tevens bij het van tevoren plannen van een optimale route. Bestuurders kunnen hun geplande route aanpassen aan de actuele situatie, nog voordat ze vertrekken. De nieuwe Traffic View biedt een compleet en helder overzicht van de verkeerssituatie op de gehele route, zodat het mogelijk is om potentiële knelpunten te vermijden.

Online download en kosteloze evaluatie
Gebruikers van TomTom Navigator 3 kunnen de plug-in downloaden via hun PC en deze vervolgens installeren op hun Pocket PC. Een handleiding op het web helpt vervolgens bij het opzetten van een traffic-account. Gebruikers van TomTom Navigator 3 kunnen de TomTom Traffic add-on drie maanden lang gratis uitproberen, mits zij zich voor 1 september a.s. aanmelden. TomTom streeft naar aantrekkelijke prijzen, gebaseerd op maand- of jaarabonnementen (exclusief de kosten voor een GPRS-verbinding).

Beschikbaarheid
De TomTom Traffic add-on zal vanaf mei beschikbaar komen via de website van TomTom: www.tomtom.nl.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van producten voor handheld computers. TomTom biedt mobiele gebruikers een brede reeks aan reizen gerelateerde software, waaronder persoonlijke navigatiesystemen, reisgidsen en woordenboeken. TomTom BV (voorheen Palmtop Software) is in 1991 opgericht in Nederland en heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Boston. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. TomTom is door Intermediair verkozen tot meest innovatieve ICT-bedrijf van 2003. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.