TomTom lanceert TomTom Navigator 3

Nieuwe versie navigatiesysteem bevat nu geactualiseerde kaarten en routeplanner voor binnen- en buitenland

CeBIT Hannover (Duitsland), 18 maart 2004 - TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, heeft tijdens CeBIT 2004 te Hannover de nieuwe versie van haar autonavigatiesysteem voor Pocket PC's aangekondigd: TomTom Navigator 3. De nieuwe versie biedt meer mogelijkheden dan ooit, waardoor de gebruiker nog flexibeler is.

"Met TomTom Navigator 3 vergroten we onze marktpositie door onze klanten de beste mogelijkheden te bieden op het gebied van persoonlijke navigatie en voor de beste prijs," zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom. "Nieuwe mogelijkheden, zoals de optionele Traffic Service (zie afzonderlijk persbericht), een planner voor reizen met diverse bestemmingen, geactualiseerde kaarten en een kaart met het nieuwe Europese hoofdwegennet zorgen ervoor dat Navigator 3 de toonaangevende navigatieoplossing voor Pocket PC's blijft."

Voorheen konden slechts ritten van A naar B gepland worden. Maar met de nieuwe routeplanner - die het mogelijk maakt te reizen met meer dan één bestemming ­ is het ook mogelijk om gecompliceerde routes met meerdere tussenstops door heel Europa te plannen. De automobilist programmeert voor vertrek de bestemmingen, TomTom Navigator 3 berekent vervolgens de beste route, mét tussenstops, naar de eindbestemming.

De nieuwe routeplanner is geïntegreerd in een kaart met het hoofdwegennet van Europa (Major Roads of Europe) en in alle regionale wegenkaarten. Reizigers kunnen hun eindbestemming opgeven ­ bijvoorbeeld het adres van een hotel ­ en alle tussenstops die ze onderweg in Europa willen maken. TomTom berekent de beste route en wijst de weg van deur tot deur.

TomTom Navigator 3:

* plant de beste route naar de bestemming;

* navigeert direct vanuit een database, dankzij integratie met Pocket Outlook is het niet nodig adressen opnieuw in te voeren;
* biedt verbeterde grafische weergave van iconen en van de navigatiepijlen waardoor het navigeren makkelijker is;
* laat talloze punten op de route zien die interessant kunnen zijn, zoals tankstations, hotels, restaurants en parkeerfaciliteiten;
* vermijdt files, wegwerkzaamheden en andere obstakels;
* werkt met kwaliteitskaarten van TomTom-partner TeleAtlas.

TomTom Navigator 3 is verkrijgbaar bij de grote dealers én via www.tomtom.com. De adviesprijs voor TomTom Navigator 3 Wireless bedraagt, inclusief car kit, ¤ 398,-. De standaardversie gaat, ook inclusief car kit, ¤ 298,- kosten. De adviesprijzen zijn inclusief BTW. Zonder car kit kost de Wireless-versie ¤ 329,- en de standaard versie ¤ 229,- en een losse car kit kost ¤ 69,-.

Gebruikers van de TomTom Navigator 2 kunnen hun software upgraden naar de nieuwe versie. Indien het product ná 18 januari 2004 is geactiveerd, is de upgrade gratis. Dit is exclusief verzendkosten. Klanten die hun product vóór 18 januari hebben geactiveerd, betalen ¤ 49,- voor de upgrade, inclusief extra aangeschafte wegenkaarten (zoals de kaarten van West Europa). Upgrades kunnen vanaf medio april besteld worden. Meer informatie is te vinden op www.tomtom.com.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van producten voor handheld computers. TomTom biedt mobiele gebruikers een brede reeks aan reizen gerelateerde software, waaronder persoonlijke navigatiesystemen, reisgidsen en woordenboeken. TomTom BV (voorheen Palmtop Software) is in 1991 opgericht in Nederland en heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Boston. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. TomTom is door Intermediair verkozen tot meest innovatieve ICT-bedrijf van 2003. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.

Beeldmateriaal kunt u vinden op: www.mcsonline.nl/pers/



Ingezonden persbericht