Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

03-03-2004
Concept-ontwerp Reconstructieplan De Baronie

Concept-ontwerp Reconstructieplan De Baronie
Op weg naar het Reconstructieplan!

In november 2003 heeft de Reconstructiecommissie het Streefbeeld voor de Baronie gepresenteerd. Het streefbeeld was een belangrijke stap in het proces naar een definitief reconstructieplan voor het landelijk gebied. In het uiteindelijke Reconstructieplan zal een aangepaste ruimtelijke inrichting worden voorgesteld, waarmee het landelijk gebied een duurzame toekomst tegemoet kan gaan. De gemeente Alphen-Chaam werkt in dit kader samen met diverse betrokken partijen in het reconstructiegebied van De Baronie. De Baronie wordt gevormd door de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda (gedeeltelijk), Gilze en Rijen, Rucphen en Zundert. Belangrijke aspecten zoals o.a. landbouw, recreatie, water, natuur & landschap, leefbaarheid en diverse andere aspecten worden betrokken bij dit project.

Inmiddels heeft de Reconstructiecommissie het Streefbeeld verder uitgewerkt is het concept-ontwerp reconstructieplan De Baronie klaar om de streek in te gaan.

Informatiebijeenkomsten 18 maart 2004
Uw reactie is welkom!

Op donderdag 18 maart 2004 organiseren de gemeente Alphen-Chaam en de gemeente Baarle-Nassau gezamenlijk twee informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden gehouden in het S.O.B. gebouw (Pastoor de Katerstraat 7) te Baarle-Nassau. In de middag wordt een bijeenkomst gehouden van 14:30 tot 17:00, in de avond is de bijeenkomst van 19:30 tot 22:00.

Beide bijeenkomsten zullen bestaan uit een kort woord van welkom en een toelichting op het proces. Voorts kunt u een blik werpen op de verschillende kaarten. Verschillende belangenorganisaties zullen aanwezig zijn om, per thema, een nadere toelichting te geven.

Ter voorbereiding op deze bijeenkomst is het mogelijk het concept-ontwerp Reconstructieplan door te nemen op het gemeentekantoor in Alphen. U kunt daarvoor in de periode van maandag 15 maart tot en met vrijdag 26 maart tussen 09:00 en 12:30 terecht bij receptie. In een aparte ruimte ligt een kopie van het concept-ontwerp reconstructieplan ter inzage inclusief de bijbehorende kaartbeelden.

Wij willen u van harte uitnodigen voor de informatiebijeenkomsten en zien u graag op de 18e!