Ingezonden persbericht


Innovaties van Toshiba op CeBIT 2004

Capelle a/d IJssel, 12 maart 2004 - Toshiba heeft dit jaar op de CeBIT (18 tot 24 maart in Hannover) een speciaal 'Innovation Center' ingericht op zijn stand (hal 1 - stand 6h2), waar een aantal futuristische mobiele terminals en beeldschermen wordt getoond. Tot de belangrijkste producten die Toshiba demonstreert, behoren:
* SD Book- speciale 'notebook' met twee hoge-resolutie schermen ter grootte van een paperback afgestemd op het lezen van tekst.
* 3D Display- scherm voor driedimensionale weergave, zonder dat een speciale bril nodig is.
* Viewing Angle Control scherm voor privacybescherming- scherm met instelbare kijkhoek, zodat omstanders niet kunnen zien wat er op het scherm staat.
* Brandstofcel voor notebooks- prototype van een miniatuur brandstofcel op basis van methanol. Deze cel kan zijn energie rechtstreeks aan een notebook leveren.
* Kleinste harde schijf ter wereld- erkend door het Guiness Book of Records. Het schijfje heeft een diameter van iets meer dan twee centimeter.
* Mobile Viewer- een kleine mobiele viewer met 3,5 inch scherm en 20GB harde schijf, voor het afspelen van digitale videobeelden. Desgewenst kan de viewer worden uitgereid met een digitale camera.
* Viewer met OLED-scherm- viewer voor digitale videobeelden met een OLED-scherm, dat een helderder en contrastrijker beeld geeft dan traditionele LCD-schermen.
* Volgende generatie DVD-speler- een HD DVD-speler met een blauwe laser voor het beschrijven van single layer DVD's met een capaciteit van 20GB.

Indien u een afspraak wilt maken voor een rondleiding op de stand, neem dan contact op met Clementine Witkamp, clementinew@communicationforce.com of via 020 - 547 01 99.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, een leverancier van portable computers. Naast notebooks levert de organisatie mobiele en draadloze Pocket PC's, accessoires voor de zakelijke en consumentenmarkt. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

De Computer Systems Division van Toshiba streeft bij de ontwikkeling van haar geavanceerde notebooks, PDA's en servers naar de ultieme vrijheid van werken. Toshiba is toonaangevend fabrikant van mobiele producten uitgerust met WiFi- en Bluetooth-connectiviteit; dé wereldstandaarden voor draadloze systemen op kantoor, thuis en onderweg.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation ontwikkelt informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten en consumentenelektronica voor uiteenlopende markten. Het bedrijf heeft een positie verworven als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd 166.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 47 miljard US$ (2003).