Ingezonden persbericht


Groter beeldscherm, desondanks:

Lichtgewicht Lifebook S7010 van Fujitsu Siemens

Maarssen, 18 maart 2004 - Fujitsu Siemens Computers toont op CeBIT 2004 in Hannover zijn nieuwe serie Lifebook S-laptops. Opvallend aan deze nieuwe serie is de helderheid en omvang (13.3' bij 14.1') van het beeldscherm, en zijn lage gewicht. Hij weegt 1,77 kilo en dat is 1 kilo lichter dan zijn voorganger. Zijn maten zijn nauwelijks afwijkend.

Voor professionele gebruikers die veel op pad zijn, is er Lifebook S7010, een complete laptop met optische disk en geïntegreerde communicatie- en beveiligingsmogelijkheden. Hij is relatief licht, de batterij gaat lang mee en het model bezit uitgebreide communicatiemogelijkheden en data- en toegangsbeveiliging. Zijn 'modular bay' maakt hem bijzonder flexibel in gebruik. De dvd-brander bijvoorbeeld, is eenvoudig los te koppelen en is in een handomdraai te vervangen door een tweede batterij. Authorisatie en data-transmissie zijn veilig door de aanwezigheid van een Security Panel, geïntegreerde SmartCard-controller en een 'trusted platform'-module (optioneel).

Nieuwe features:


- 14.1-inch TFT-XGA beeldscherm

- DIN A4 formaat

- Met zijn 177 kilogram, bijna 1 kilo lichter dan de huidige Lifebook serie met groot beeldscherm
- Dual pointing device (touchpad en touchstick geïntegreerd in het toetsenbord)
- Optional Port Replicator is ook geschikt voor de Lifebook E serie

Andere kenmerken van de Lifebook S7010:


- Intel® CentrinoTM mobile technology

- Bluetooth (optioneel; gereed voor Bluetooth V1.2)
- Draadloos LAN (optioneel)

- Stable magnesium housing

- Combo drive (DVD/CD-R/RW) of dvd-brander (DVD+/-R/RW) beschikbaar, tweede harddisk voor data-backup en tweede batterij.

De Lifebook S-laptops zijn vanaf april in de winkel te koop. Het instapmodel kost ¤ 2899.

Extra informatie:
http://www.fujitsu-siemens.com/rl/products/notebooks/professional/lifebook/lifebooks/lifebooks.html

Voor beeldmateriaal:
http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?folderid=1693&jumpfactor=6

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Bedrijfskritische processen worden zeker gesteld met deze oplossingen van Fujitsu Siemens Computers' Business Critical Computing. Daarnaast is Fujitsu Siemens Computers een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa. Kijk voor meer informatie op http://www.fujitsu-siemens.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Agnita Bok
Brodeur Worldwide
Telefoon 020 346 20 00
E-mail abok@nl.brodeur.com