Gerayoneerde Bergers zijn suggestieve berichtgeving zat

Al ruim een jaar worden de media belaagd met suggestieve berichtgeving. Er gaan doden vallen, er komt chaos op de wegen, er gaan faillissementen vallen zijn slechts enkele inmiddels bekende koppen.Nu zijn de verkeersslachtoffers weer slecht af bij de nieuwe regeling van verzekeraars. De werkelijkheid is volstrekt anders.

De feiten:
Sinds 1 december 2002 is de nieuwe aanbesteding van kracht. er is geen enkele dode gevallen door falen van de bergingsregeling. er zijn geen gewonden gevallen door falen van de bergingsregeling. er zijn geen faillissementen gevallen in de bergingswereld.

Het door onafhankelijk bureau Berenschot in opdracht van minister Peijs verrichtte onderzoek heeft in een vergelijkend onderzoek aangetoond dat :
1) de aanrijtijden binnen de normen vallen.

2) de aanrijtijd voor zware berging is afgenomen.

De gerayoneerde bergers zijn gegriefd want;
zij doen conform de gemaakte afspraken hun uiterste best om ook onder extreme omstandigheden (sneeuw) Nederland nog mobiel te houden. Zij doen dit gemiddeld 500 keer per dag! 24 uur 7 dagen in de week. Er over hun snelheid, kwaliteit of vakmanschap geen enkele reële klacht is ingediend of bekend.

Deze zeer kleine groep BVB bergers die nu al maandenlang collega's onterecht in diskrediet brengen hebben alle mogelijke rechtswegen bewandelt om hun vermeende gelijk te krijgen en zijn daarbij tot in hoogste instantie in het ongelijk gesteld.

Ruim 85% van de Nederlandse bergers ondersteunen de met alle betrokken partijen nieuw ontwikkelde bergingsregeling met een centraal meldpunt. Door de afgenomen ongevalaantallen is er regionaal een aanzienlijke overcapaciteit aan bergingsmaterieel waardoor sanering onontkoombaar is. Aan zwaar bergingsmaterieel staat er in Nederland voldoende om half Europa van service te voorzien. Van harde sanering is geen sprake. Sinds 1999 hebben van de toen 232 bergingsbedrijven er 37 de werkzaamheden beëindigd om zeer verschillende redenen oa. overlijden, pensioen, geen opvolging, fusie , samenwerking en overnames.

Van politici mag men verwachten dat men check en dubbelcheck toepast.Onze ervaring is anders, ondanks hele en halve toezeggingen zijn de politici van PVDA, VVD en LPF niet ingegaan op diverse aanbiedingen om hun kennis op dit gebied bij te spijkeren.

voor nadere informatie:
Vereniging van BergingSpecialisten
Berkstraat 100
7572 CD Oldenzaal
tel:0541-573232
e-mail: INFO@VBS-BERGING.NL