Persberichten 18 maart

's-Hertogenbosch 18-03-2004

OVERVALLEN OPGELOST

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is een 24-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Berlicumseweg in Rosmalen aangehouden als verdacht van het plegen van twee pogingen tot overvallen op de Rompertpassage in s-Hertogenbosch. De man ging dinsdagavond 16 maart jl. een cafetaria binnen en eiste geld en dreigde daarbij een mes te zullen gebruiken. Een werknemer wist hem uit de zaak te jagen. Even later zou de man een caissière van een supermarkt aan de Rompertpassage verbaal hebben bedreigd en geld hebben geëist. Ook hier is hij onverrichter zake weggegaan. De verdachte is inverzekeringgesteld.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is de 31-jarige hoofdbewoner op de Rodenbachstraat in s-Hertogenbosch aangehouden nadat hij een 36-jarige onderhuurder had mishandeld. De verdachte en het slachtoffer hadden onenigheid gekregen en nu wilde de hoofdbewoner dat de man de woning verliet. Toen de politie na een bemiddelingspoging de woning verliet sloeg de 31-jarige man het slachtoffer plotseling in zijn gezicht. De verdachte is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VIER HENNEPKWEKERIJEN OPGEROLD

s-Hertogenbosch- Politieteam ZO van het district Den Bosch heeft woensdag in samenwerking met de Sociale Recherche en Essent in het totaal vier hennepkwekerijen opgerold. Op de Palmboomstraat werd een kwekerij opgerold met 50 planten, tegen de 27-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt. Op het Hinhamerbolwerk zijn twee hennepkwekerijen opgerold met ieder 300 planten. In het eerste geval werd een 39-jarige vrouw aangehouden, zij bleek ook illegaal stroom te hebben afgetapt. Bij de tweede kwekerij (ook 300 planten) op het Hinthamerbolwerk werd de 57-jarige bewoner aangehouden. Op de Jan Sluijterstraat troffen agenten anderhalve kilo gedroogde hennep aan. Tegen de 29-jarige eigenaar van de toppen is proces-verbaal opgemaakt. Alle kwekerijapparatuur, hennepplanten en hennep is inbeslaggenomen. De Sociale Recherche heeft alle betrokkenen gehoord in verband met het feit dat zij een uitkering hadden. De politie maakt proces-verbaal op voor de Opiumwet.

AGRESSIEVE WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch -Woensdagmiddag is op de Minderbroederstraat in s-Hertogenbosch een 29-jarige inwoner uit Zaltbommel op heterdaad aangehouden voor diefstal van een vijftal shirts in een sportzaak aan de Pensmarkt. De verdachte vluchtte na de diefstal, achtervolgt door een 44-jarige etaleur de winkel uit en kon op de Minderbroederstraat worden aangehouden. De verdachte gedroeg zich zeer agressief. Fietsende agenten zagen het oploopje en hebben de man voor verhoor ingesloten op het bureau aan de Vogelstraat.

DOCHTER AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN MISHANDELING MOEDER

Heusden- Woensdagavond is een 16-jarig meisje op de Van Deelenstraat in Heusden aangehouden voor mishandeling van haar 39-jarige moeder in hun woning. Het meisje was het niet eens met bepaalde opvoedkundige maatregelen van haar moeder. Woensdagavond werd zij zo boos dat zij een paar slagersmessen pakte en op haar moeder instak. De steken werden tegengehouden door de jas die de vrouw droeg. Het slachtoffer liep wel een bijtwond aan haar hand op. De politie kon het meisje in de nabijheid van haar ouderlijke woning, op de Van Deelenstraat aanhouden. Ze is ingesloten. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

BROMFIETSCONTROLE

Rosmalen- Woensdag heeft politieteam Rosmalen gecontroleerd op opgevoerde bromfietsen. De agenten maakten daarbij gebruik van motoren en een rollentestbank. De controles werden door heel Rosmalen uitgevoerd en leverde acht overtredingen op. Zes bromfietsen bleken te zijn opgevoerd, één bromfietser droeg zijn helm op een onveilige wijze, terwijl één bromfiets een lekke uitlaat bleek te hebben en teveel geluid produceerde. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE HELING IN VERDUISTERINGSZAAK AANGEHOUDEN

Boxtel- Woensdagmorgen is in Boxtel een 23-jarige inwoner uit die plaats aangehouden als verdacht van heling van goederen. De goederen waren afkomstig uit een bedrijf aan de Staarten in Boxtel. De eigenaar van het bedrijf in o.a. automaterialen deed medio februari 2004 aangifte van verduistering door een 22-jarige werknemer van het bedrijf. De werknemer, eveneens een inwoner uit Boxtel is toen aangehouden door de politie. Hij legde een bekentenis af. Hij bood de gestolen goederen, waaronder carkits en cd-wisselaars, te koop aan. Hij benaderde daarvoor mensen die in diverse bladen onder te koop gevraagd om deze goederen vroegen. Verder zette hij spullen af aan de 23-jarige man. In de woning van de heler werden diverse navigatiesystemen, cd-wisselaars, software voor routeplanners, carkits en autoantennes aangetroffen en inbeslaggenomen.

VERKEERSCONTROLE

Sint Oedenrode-
De politie heeft woensdagmiddag op de Zuidelijke Randweg in Sint Oedenrode een autogordelcontrole gehouden. In het totaal droegen tien van de gecontroleerde automobilisten de gordel niet. Eén automobilist had geen deugdelijke hulpkoppeling bij het trekken van een aanhangwagen. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

MAN VERSPERT POLITIEAUTO DOORGANG

Schijndel-
Woensdagmiddag heeft een 21-jarige inwoner uit Boxtel de politie op de kruising Lavendelhof / Andoornstraat in Schijndel een politiewagen de doorgang belet en de agenten beledigd. De politie kreeg kort daarvoor een melding dat een vrouw op de Andoornstraat haar woning niet meer uitdurfde omdat zij lastig werd gevallen door de verdachte met wie zij een relatie had gehad. Toen de agenten terplaatse kwamen, ging de verdachte midden op de weg voor de surveillancewagen staan en wilde niet weggaan. Op een gegeven moment schold hij de agenten uit en beledigde hen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

SNELHEIDSMANIAK BEKEURD NA SERIE VERKEERSOVERTREDINGEN

Vught-
Agenten hebben donderdagmorgenvroeg op de Rijksweg A2 t.h.v. de afslag Rosmalen / De Herven in s-Hertogenbosch een 42-jarige automobilist uit Vught bekeurd na een serie verkeersovertredingen. De man reed in Vught met grote snelheid tegen het éénrichtingsverkeer in over de Theresialaan, in de richting van de Helvoirtseweg. Op de kruising Helvoirtseweg met de N65 negeerde hij een rood verkeerslicht. De man reed met hoge snelheid (meer dan 150 km/h, waar 70 km/h was toegestaan) in zijn Alfa Romeo in de richting van de rijksweg A2. De agenten riepen daarop de hulp in van hun collegas in s-Hertogenbosch, die de man bij de afslag Rosmalen/De Herven lieten stoppen. Het rijbewijs van de bestuurder bleek al in 1998 verlopen te zijn. Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor alle overtredingen en mocht uiteraard niet verder rijden.

BROMFIETSDIEVEN AANGEHOUDEN

Uden-
Woensdagavond zijn in Uden een 19-jarige man en een 17-jarige vrouw uit die plaats aangehouden als verdacht van bromfietsdiefstal. Agenten zagen het tweetal op een bromfiets rijden die kort daarvoor ontvreemd was op de Rooijsestraat in Uden. Het tweetal wist op dat moment te ontkomen, maar kon korte tijd later op respectievelijk de Hoogzoggel en het Dertienvat worden aangehouden. De agenten troffen de gestolen bromfiets in een brandgang aan het Betrandthof aan. De politie onderzoekt of de verdachten voor meer bromfietsdiefstallen in aanmerking komen. Zij zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

CONTROLE VREEMDELINGENDIENST

Boekel/Uden-
Woensdagavond heeft de Vreemdelingendienst bij controles op de Wet Arbeid Vreemdelingen in Boekel bij een restaurant aan de Kerkstraat twee illegale chinezen aangetroffen. In een restaurant aan de Sint Janstraat in Uden troffen de agenten eveneens twee illegale chinezen aan. De vier zijn ter vaststelling van de identiteit in vreemdelingenbewaring gesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Oss-
Woensdagavond is een 57-jarige inwoner uit Oss in zijn woning aangehouden voor bedreiging van zijn 34-jarige zoon. De man kreeg onenigheid met zijn zoon over een Cd-rom waarna de verdachte zijn zoon verbaal met geweld bedreigde en er een handgemeen ontstond. De gewaarschuwde politie heeft de vader aangehouden en voor verhoor ingesloten.

RIJBEWIJS SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD

Nistelrode-
In de nacht van woensdag op donderdag is op de A50 onder Nistelrode het rijbewijs van een 46-jarige automobilist uit Kampen ingevorderd. Bij een lasercontrole bleek dat de man 138 km/h reed, waar slechts 80 km/h was toegestaan.

DIEFSTAL ELECTRICITEITSKAST

Oss-
Woensdagmiddag is een 19-jarige inwoner uit Oss op de Floraliastraat in zijn woonplaats aangehouden voor diefstal van een meterkast uit een leegstaand bedrijfspand aan de Kortfoortstraat in Oss. De diefstal werd gemeld door een oplettende getuige. Agenten wisten de auto van de verdachte snel te traceren en lieten de bestuurder op de Floraliastraat stoppen. In de kofferbak van het voertuig troffen zij inderdaad de meterkast aan. De man is aangehouden en ingesloten.

INBRAAK WINKELPAND

Cuijk-
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkelpand aan de Maasburg in Cuijk. De inbrekers kwamen via het dak binnen en hebben het alarm weten te omzeilen. Er is een aanzienlijke hoeveelheid foto-en videoapparatuur ontvreemd. De politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING LETSEL

Beers-
Donderdagmorgen vond er op de kruising van de Graafsedijk met de Elstweg in Beers een aanrijding plaats tussen een 58-jarige automobilist uit Mill en een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gassel. Laatstgenoemde zat bekneld. De automobilist reed met zijn auto vanaf de Elstweg de Graafsedijk op en zag daarbij de van rechts komende vrachtauto over het hoofd. Door de aanrijding die ontstond kwam de vrachtauto tegen een boom tot stilstand. De bestuurder zat bekneld en is door de brandweer uit het voertuig gehaald. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

JONGEN KRIJGT KOPSTOOT

Cuijk-
Woensdagmiddag omstreeks 17.15 uur heeft een 14-jarige jongen uit Cuijk op de Kaneelstraat in zijn woonplaats een kopstoot gehad. De jongen zag dat een voor hem onbekende man een vrouw in elkaar sloeg. In een poging dit ergerlijke gedrag te stoppen vroeg hij de man op te houden. De man kwam daarop naar hem toe en gaf hem een kopstoot. De jongen liep daardoor een gezwollen jukbeen op. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Cuijk via telefoonnummer 0900-8844.

RIJDEN ONDER INVLOED

Mill
Van woensdag op donderdag is een 61-jarige automobilist uit Reek op de Nieuwenhofweg in Mill betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte kreeg een boete van 190.= en een rijverbod van 1 uur.