Gemeente Den Haag

maart 2004
Ontwikkeling beheer visie Hubertuspark (18 maart)

In het najaar van 2004 wordt begonnen met de werkzaamheden voor de aanleg van de Hubertustunnel onder het Hubertuspark. Samen met omwonenden en betrokken belangenorganisaties gaat de gemeente Den Haag een beheervisie voor het Hubertuspark opstellen. De eerste bijeenkomst hiervoor is op dinsdag 23 maart om 19.30 uur in de Vrije School aan de Waalsdorperweg.

Met de beheervisie wil de gemeente met betrokkenen overeenstemming bereiken over inrichting, beheer en gebruik van het Hubertuspark voor het komende decennium. Onderdeel van de visie is de ruimtelijke inpassing van de tunnel in het gebied. De visie wordt opgesteld aan de hand van concrete discussiepunten (recreatief gebruik, groenbeheer en ontwerp omgeving tunnelmond) binnen vooraf aangegeven randvoorwaarden. Actuele informatie over het planproces is te vinden op www.denhaag.nl/hubertuspark.

Noordelijke Randweg
De Hubertustunnel is de laatste schakel in de Noordelijke Randweg. De tunnel bestaat uit twee rijstroken per richting met een maximumsnelheid van 50 km/uur. Door haar lengte van 1,6 km wordt de Hubertustunnel de langste stadstunnel van Nederland. De tunnel zal worden geboord, waardoor het afgraven van de Hubertuspark niet nodig is. De bouw gaat dus niet ten koste van de natuur en zorgt voor minder overlast voor de omgeving.