VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl



Amsterdam, 24 november 2003

Etiënne Poeder hoofdrol Simba in theaterproductie The Lion King

De 26-jarige Amsterdammer Etiënne Poeder gaat de hoofdrol spelen van de jonge, onbevangen leeuw Simba in de Nederlandse productie van Disney's The Lion King. Dit grootse theaterspektakel is vanaf 19 maart 2004 te zien in het Fortis Circustheater te Scheveningen ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van dit theater. Hoofdrolspeler Etiënne Poeder is een nieuw talent, ontdekt tijdens een van de audities voor de Lion King School die door Joop van den Ende Theaterproducties speciaal voor deze productie werd opgericht. Maar liefst 3500 auditanten deden een poging voor een rol in The Lion King.

Etiënne Poeder komt uit een muzikaal gezin en heeft sinds zijn jeugd een grote passie voor muziek. Hij volgde zang- en pianolessen aan de Muziekschool Amsterdam en schrijft en produceert eigen soul, funk en hiphopnummers voor beginnende artiesten. Eerder was hij kandidaat in StarAcademy en deed mee aan Idols, waarbij hij tot de laatste 30 kandidaten behoorde. Op dit moment volgt hij een intensief opleidingsprogramma met zang-, dans- en acteerlessen aan de speciale Lion King School. Zijn rol als Simba wordt zijn theaterdebuut.

Eerder werd bekendgemaakt dat Carolina Dijkhuizen - bekend als alternate Aida in de gelijknamige musical - de rol van Nala gaat vervullen, de tegenspeelster en geliefde van Simba. Carolina Dijkhuizen vertolkte als alternate twee keer per week de rol van Aida in deze musical en maakte hiermee haar musicaldebuut. In The Lion King krijgt zij de kans om de rol van Nala volledig op zich te nemen. De overige hoofdrollen zijn voor onder meer Hein van der Heijden (Scar), Kenneth Herdigein (Mufasa), Laus Steenbeeke (Zazu), Marcel Jonker (Pumbaa) en Marc Lauwrys (Timon).

De musical The Lion King is na Aida de tweede coproductie tussen Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions. Met zestig acteurs heeft het de grootste cast ter wereld. Omdat Joop van den Ende Theaterproducties iets zeer bijzonders wilde voor het 100-jarige jubileum van het Fortis Circustheater in 2004, is The Lion King naast onder meer New York, Londen, Hamburg en Tokio straks ook in Scheveningen te zien.

Disney's The Lion King ontving wereldwijd 15 miljoen bezoekers en dertig internationale onderscheidingen waaronder zes Tony Awards. Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgden samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten voor The Lion King, waaronder de hits 'Can You Feel the Love Tonight', 'Hakuna Matata' en 'Circle of Life'.

The Lion King is een coproductie van Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties

Noot voor de redactie,