Productschap Diervoeder

26/01/2004

2nd European Equine Health & Nutrition Congress

Bron/auteur: David van Doorn (Secretary of the 2nd European Equine Health & Nutrition Congress)

Het 2nd European Equine Health & Nutrition Congress zal plaatsvinden op 19 en 20 maart 2004, op het terrein van het Paardenproefbedrijf van Wageningen University and Research Centre (WUR), Lelystad, Nederland.

Het congres wordt georganiseerd door Cavalor in samenwerking met het Wageningen University and Research Centre en het Laboratorium Dierenvoeding, Universiteit Gent, België. Vertegenwoordigers van de voorgenoemde instituten alsmede een vertegenwoordiging van de afdeling Voeding van de Universiteit Utrecht hebben zitting in het wetenschappelijk comité.

In vergelijking met het voorgaande congres, is het programma van het 2nd European Equine Health & Nutrition Congress uitgebreid naar een tweedaags programma. Op het programma staan genodigde sprekers maar ook een open sessie. Proceedings zullen op het congres beschikbaar zijn en bevatten de inhoud van de presentaties van de genodigde sprekers en samenvattingen van de presentaties gehouden in de open sessie. Om logistieke redenen bedraagt het maximaal aantal deelnemers 150. De congresorganisatie nodigt onderzoekers, dierenartsen, nutritionisten, vertegenwoordigers uit de nutra- en farmaceutische industrie, professionele paardenhouders, sportfederaties en educatieve instellingen uit om een multidisciplinaire uitwisseling van kennis te bevorderen. Het VKO heeft 14 punten toegekend in het kader van het nascholingstraject voor de erkende paardendierenarts. Voor het separaat georganiseerde workshop programma heeft het VKO 5 punten toegekend.

De volgende sprekers hebben de uitnodiging van het wetenschappelijk comité geaccepteerd: Wendy Pearson zal een overzicht geven van het uitgevoerde onderzoek door de Nutraceutical Alliance Inc. (Canada) op het gebied van kruiden en nutraceuticals in de voeding van paarden; Ingrid Vervuert (Institute for Animal Nutrition, School of Veterinary Medicine Hannover, Duitsland) zal een overzicht geven met betrekking tot de voeding van zieke paarden; Gary Pusillo (Apperon, Inc., USA) zal de rol van specifieke aminozuren (glutamine, cysteïne) en de rol van cellulair glutathion (GSH) bespreken; Domenico Bergero (University of Turin, Italië) zal een overzicht geven van nieuwe inzichten in nutritioneel management van endurance paarden (en prestatiepaarden in het algemeen). Presentaties die geaccepteerd zijn voor de open sessie worden aangekondigd op de congreswebsite.

Naast het congresprogramma worden door de initiator van het congres praktische workshops georganiseerd op het gebied van rantsoenformulatie en -evaluatie, tandcorrectie en osteopathie. Meer informatie over dit congres kunt u vinden op de congreswebsite. Op deze website kan ook een registratieformulier gedownload worden.

Website: http://www.equine-congress.com
E-mail: info@equine-congress.com