Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

19/03/04 Koningin woont jubileumcongres Hotelschool Den Haag bij

Hare Majesteit de Koningin woont vrijdag 19 maart een deel van het internationale jubileumcongres bij van de Hotelschool Den Haag in het Kurhaus te Scheveningen. Tijdens het congres onthult de Koningin een plaquette ter gelegenheid het 75-jarig bestaan van de school.

Het congres heeft als thema 'The art of the hospitality industry' en richt zich op de kunst van gastvrijheid, zowel vanuit historisch als toekomstig perspectief. Het congres is de eerste activiteit dat in het kader van het jubileum wordt georganiseerd. Daarnaast vinden onder andere nog een culinair concert, een tentoonstelling over hotelarchitectuur, een Hollandse Nacht van de Culinaire Film en een kunstexpositie plaats. De activiteiten zijn toegankelijk voor het publiek.

De Hotelschool Den Haag is opgericht in 1929 en heeft vestigingen in Den Haag en Amsterdam. De school leidt op tot het internationale erkende Bachelor's Degree Business Administration in Hotel Management (BBA.HM). Het Bachelor programma wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden. Met circa 180 medewerkers en ruim 1500 studenten, waarvan inmiddels ruim 25% internationale studenten, is de Hotelschool Den Haag op dit moment de grootste hogere hotelschool in Europa.