Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 februari 2004

Lufthansa drie keer per week van München naar Peking

Opnieuw uitbreiding vanaf tweede overstapluchthaven

Met ingang van de komende zomerdienstregeling biedt Lufthansa de passagiers een sterk uitgebreid intercontinentaal netwerk aan vanaf de luchthaven München. Naast de eerder aangekondigde nieuwe bestemmingen Teheran, Charlotte (Verenigde Staten) en Canton, wordt ook een nieuwe route naar Peking geopend. Het totaal aantal intercontinentale bestemmingen dat vanaf München aangevlogen wordt komt daarmee op zestien. Inmiddels stapt 43% van de passagiers die aankomen op de nieuwe Terminal 2 over op één van de andere vluchten van Lufthansa en de partners van de Star Alliance.

Lufthansa Nederland is bijzonder blij met de nieuwe verbinding naar Peking vanaf München. "De vervoersvraag naar Azië is ook in Nederland enorm gestegen en wij zijn blij dat we daar met extra aanbod in kunnen voorzien. De verbinding naar München vanaf Amsterdam is zondermeer goed te noemen en de overstap via onze nieuwe Terminal 2 gaat uiterst snel en comfortabel", aldus General Manager Benelux Heike Birlenbach.

De route naar Peking wordt op 19 maart geopend en drie keer per week gevlogen: de Airbus A340 vertrekt vanaf Terminal 2 op maandag, woensdag en zaterdag om 21:40 uur. De retourvlucht landt om 5:30 uur.

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Wouter Rutten, Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06
e-mail: rutten@vanluyken.nl

---- --