VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Cast The Lion King verhuist naar verbouwde Circustheater

Amsterdam, 26 februari 2004

De cast en crew van de theaterproductie The Lion King nemen vandaag hun intrek in het verbouwde Fortis Circustheater Scheveningen. Het Circustheater, dat dit jaar zijn honderdjarige jubileum viert, is speciaal voor deze jubileumproductie The Lion King onder handen genomen. Naast cosmetische veranderingen zoals het opknappen van de kleedkamers en de artiestenfoyer, zijn er ook aanpassingen gedaan die specifiek noodzakelijk zijn voor deze productie. Zo zijn gangpaden in de zaal gecreëerd en de zaalingangen verhoogd, zodat de olifanten uit The Lion King hun 'grande entree' kunnen maken via de zaal. De repetities van The Lion King vinden vanaf nu plaats in het Fortis Circustheater waar op 19 maart de eerste voorstelling te zien zal zijn.

De afgelopen periode is keihard gewerkt aan alle aanpassingen die nodig zijn om de repetities voor The Lion King te laten plaatsvinden. De meeste veranderingen in het zogenaamde 'achterhuis' van het theater zijn nu gereed. Zo is in de vloer van het toneel een gat gemaakt om 'Pride Rock', de rots waar de leeuwen uit The Lion King wonen te kunnen laten verdwijnen. De decors en het licht van de voorstelling zijn geplaatst, evenals een laad- en loslift voor alle grote en zware decorstukken. Er is bovendien een speciaal poppenatelier gemaakt voor reparaties en onderhoud van de dierenkostuums. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de kinderkamer voor de kleine Nala's en Simba's. Daarnaast wordt een speciale opslagruimte voor de olifantenkostuums gemaakt alsmede een louncheruimte en een nieuwe fitnessruimte voor de acteurs. Voor de eerste try-out op 19 maart moet ook het gehele voorhuis van het theater gereed zijn. In het voorhuis wordt het oude benedenrestaurant momenteel omgetoverd tot à la carte restaurant 'Le Cirque' waar topkok Robert Kranenborg de scepter zal zwaaien en wordt het theaterrestaurant bovenin het theater geheel vernieuwd.

Op dit moment zijn in de voorverkoop al meer dan 125.000 kaarten verkocht voor The Lion King die op 04-04-04 in Nederland in première zal gaan als tiende land in de wereld. Naast Nederland is The Lion King onder meer te zien in New York, Londen, Hamburg en Tokio. The Lion King is een coproductie van Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

Kaarten en informatie:
The Lion King is vanaf 19 maart 2004 acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zo. 20.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur). De première vindt plaats op
4 april 2004. Kaarten: TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.thelionking.nl

Noot voor de redactie,