Gemeente Amsterdam

Dag van IJburg

1 maart 2004 - Arcam
Zeven jaar na het beslissende referendum, op 19 maart, houdt ARCAM voor de zevende en laatste keer de `Dag van IJburg'. Bij deze gelegenheid wordt aandacht gevraagd voor de stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen op en rond IJburg. Hoe zal IJburg zich gaan ontwikkelen? En welke positie krijgt IJburg in de ontwikkelingen van de Noordvleugel van de Deltametropool. Vooral de plannen voor een verbinding tussen IJburg en Almere zijn op deze dag onderwerp van discussie.Om de verbinding te symboliseren vindt het openbare symposium plaats op een boot die langs IJburg in de richting van Almere vaart.

Bezoekerscentrum
Het programma begint om 12.00 uur in het Bezoekerscentrum IJburg (IJdijk 50). Op dat moment wordt de tentoonstelling `Home-made' over de bebouwing van de vrije kavels op het Steigereiland en het Kleine Rieteiland door Maarten Kloos geopend.

De boot vertrekt om 13.00 uur vanaf de calamiteitensteiger op het Zeeburgereiland. Op het eiland Pampus komt de boot samen met een boot uit Almere en voegt een delegatie uit Almere zich bij het gezelschap op de boot. Het symposium wordt ingeleid door Maarten Kloos waarna Igor Roovers (projectleider IJburg) een overzicht geeft van de stand van zaken en van de toekomstige ontwikkelingen op IJburg. San Verschuuren (teamleider Structuur, Stad en Regio bij DRO) gaat in op de ontwikkeling van de Noordvleugel van de Deltametropool en vooral op de rol die de verbinding tussen IJburg en Almere hierin gaat spelen. Aansluitend is er ruime gelegenheid tot discussie met o.a.: Duco Stadig (wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Waterbeheer Amsterdam), Klaas de Boer (directeur Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam), Jaap Meindersma (projectmanager Stedelijke Strategie Almere) en Johan Bouwmeester (Projectleider Toekomst Almere).

Toegangskaarten

Kaarten voor de 7e Dag van IJburg (EUR 20,- incl. lunch) zijn vanaf 5 maart a.s. te koop bij ARCAM, Prins Hendrikkade 600, Amsterdam, dinsdag tot en met zaterdag 13.00-17.00 uur,

T 020 620 48 78. Reserveren is niet mogelijk.

© Gemeente Amsterdam