Stadsdeel Zeeburg

Dag van IJburg op 19 maart 2004

Programma Dag van IJburg

Op vrijdag 19 maart 2004, zeven jaar na het beslissende referendum, organiseert ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) voor de zevende en laatste keer de Dag van IJburg.
Bij deze gelegenheid wordt aandacht gevraagd voor de stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen op en rond IJburg. Hoe zal IJburg zich gaan ontwikkelen? En welke positie krijgt IJburg in de ontwikkelingen van de Noordvleugel van de Deltametropool. Vooral de plannen voor een verbinding tussen IJburg en Almere zijn op deze dag onderwerp van discussie. Om de verbinding te symboliseren vindt het openbare symposium plaats op een boot die langs IJburg in de richting van Almere vaart. Het programma begint om 12.00 uur in het Bezoekerscentrum IJburg (IJdijk 50).

Stedebouwmanifestatie
De Dag van IJburg maakt deel uit van de stedebouwmanifestatie die ARCAM de komende maanden organiseert. Meer informatie over de Dag van IJburg en de andere onderdelen (lezingen van Frits Palmboom en Sjoerd Soeters, een expositie over hoogbouw en een stedebouwpublicatie) vindt u op de website van ARCAM.

Toegangskaarten
Kaarten voor de 7e Dag van IJburg ( 20 inclusief lunch) zijn vanaf 5 maart 2004 te koop bij ARCAM, Prins Hendrikkade 600 te Amsterdam. ARCAM is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot en met 17.00 uur, tel. (020) 620 48 78. Reserveren is niet mogelijk.