Gemeente Uithoorn

Op vrijdag 19 maart om 16.00 uur wordt het Stiltemonument officieel in gebruik genomen. De openingshandeling wordt verricht door mevrouw H.L. Groen, burgemeester van Uithoorn.

De gemeente Uithoorn is bijzonder ingenomen met de realisering van dit tegenover de Thamerkerk liggende monument/kunstwerk. Hieraan heeft een flink aantal mensen in voorbereidende en uitvoerende zin héél hard gewerkt.

De wens van de gemeente is dat het Stiltemonument een plek voor iedereen wordt. Voor uzelf en voor anderen. Ongeacht iemands culturele of religieuze achtergrond. Een plek waar alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel verdrietige, maar ook feestelijke gebeurtenissen kunnen herdenken. Een plek die in onze plaatselijke samenleving nog niet goed was ingevuld en waaraan de behoefte regelmatig voelbaar was.

Het Stiltemonument zal op ingetogen maar feestelijke wijze worden geopend. Het openingsprogramma begint met muziek van de Brassband. In het programma zijn verder opgenomen een vertelling door Marius Schalkwijk, activiteiten van de Gida Jikes Jongerenvereniging en de Admiralengroep Uithoorn. Daarna volgt de uiteindelijke onthulling van het monument.

Bij de Thamerkerk wordt een informatiemarkt gehouden. Aan deze markt werken onder andere mee: het Rode Kruis, Thamer Thuis, Amnesty International, Unicef, de Wereldwinkel, de Stichting SOVA en de Anne Frankstichting. Ook zijn er enkele kramen waar tegen betaling drankjes en Turkse, Marokkaanse en Chinees/Indische hapjes verkrijgbaar zijn. Het programma duurt tot circa 18.00 uur

Inwoners van Uithoorn en De Kwakel zijn van harte welkom. Vanwege de te verwachten drukte doet u er verstandig aan lopend of per fiets te komen. Bezoekers die toch per auto komen, kunnen het beste parkeren in het dorpscentrum, de parkeerhavens langs de Amstelboulevard tussen de busbrug en de Thamerkerk of op het parkeerterrein bij Jongerencentrum The Mix aan de J.A. van Seumerenlaan.