Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 maart 2004, no. 69

Opbrengst sponsorloop scholieren Eindhoven en Den Bosch naar Gedaref

150 Leerlingen Wandelen voor Water in Eindhoven

Ruim 150 basisschoolleerlingen doen vrijdag 19 maart in Eindhoven mee aan de tweede editie van de landelijke sponsorloop Wandelen voor Water. Dijkgraaf Glas van Waterschap de Dommel en dhr. B. Hoogwout bedrijfsdirecteur van Brabant Water houden een peptalk voorafgaand aan de start. Wethouder Claassen zal om 9.45 uur bij Brabant Water Eindhoven het startschot geven. Wethouder Mittendorff begeleidt het gezelschap vanaf de Heuvelgalerie naar het Stadshuis omstreeks 11.30 uur. Na de lunch, rond 13.15 uur laten de leerlingen als afsluiting van de sponsorloop op het Stadhuisplein ballonnen los met daarop hun waterwens voor een kind in Soedan. Deze ballonnenwedstrijd is te volgen via de kinderwebsite van Brabant Water
www.duikinbrabantwater.nl.

De leerlingen van groep 7/8 zijn afkomstig van de Eindhovense basisscholen Hasselbraam, Klimboom, Opbouw en Hanevoetschool. Getooid met een rugzak met daarin 6 liter water doen ze mee aan een tocht van 6 km, vergelijkbaar met de afstand die kinderen in Derde-Wereldlanden dagelijks moeten afleggen voor schoon drinkwater. Met deze landelijke sponsorloop, georganiseerd door Aqua for All en mede ondersteund door Novib, wordt aandacht gevraagd voor de Wereldwaterdag op 22 maart. Daarnaast probeert Aqua for All de klanten van de waterbedrijven alert te maken op het belang van het sponsoren van waterprojecten in Derde-Wereldlanden door een kleine extra bijdrage op de jaarlijkse rekening.

In heel Nederland zijn er ongeveer 20 scholen die aan sponsorlopen deelnemen. In Noord-Brabant zijn dat er 7, waarvan 3 in Den Bosch en 4 in Eindhoven.
In Eindhoven lopen naast de 150 leerlingen ook de ambassadeur van Soedan dhr. Abuelgasem Endris, Dijkgraaf Glas van Waterschap de Dommel, vertegenwoordigers van Novib, Aqua for all, Brabant Water, de gemeenteraad en gemeente Eindhoven mee in de sponsorloop.

Waterprojecten
De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor waterprojecten in Derde-Wereldlanden. Eindhoven en Den Bosch lopen beide voor de Eindhovense zusterstad Gedaref in Soedan. Aqua for All zet zich in voor verbetering van drinkwater- en sanitaire voorzieningen in Derde-Wereldlanden. De eerste editie van de sponsorloop in 2003 was een groot succes en heeft ruim 20.000,- opgebracht.

© 2004 Gemeente Eindhoven