Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-03-2004

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 19 maart
Nederland 2 ­ 21.30 uur


HERMAN VAN VEEN IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van vrijdag 19 maart a.s. gaat Ivo Niehe thuis op bezoek bij Herman van Veen. Op diens boerderij gaat het gesprek over zijn ouders ("Ze zijn kort na elkaar overleden. Nog steeds denk ik 's middags om vijf uur- even bellen hoe zij dit of dat zouden oplossen''. En: "Ze waren getekend door de oorlog. Voor mij is de Tweede Wereldoorlog pas gestopt na hun overlijden").

Ook vertelt Van Veen hoe zijn moeder haar eigen overlijden wist uit te stellen om de geboorte van haar eerste kleinkind mee te maken ("Ze zag de video van de geboorte, keek of de oortjes goed zaten, met andere woorden of het zaad goed gewerkt had, ik heb er het liedje 'Anne' over geschreven"). En het gesprek gaat over Mandela ("Hij is voor mij de zwarte Christus"). Tijdens het interview worden er hoogtepunten getoond uit zijn 40-jarige carrière, inclusief fragmenten van optredens in Amerika, Duitsland en Frankrijk.

Verder in de TROS TV SHOW het blinde Duitse meisje Sabryie Tenberken dat in Bonn het niet bestaande Braille-schrift in de Tibetaanse taal ontwikkelde. Vanwege de UV-stralen en het gebrek aan vitamine A wonen er veel blinde kinderen in Tibet. Samen met haar Nederlandse vriend Paul realiseerde ze het onmogelijke: ze zetten samen in Tibet een school op voor blinde kinderen. ("Tot voor kort werden die daar door hun ouders op bed vastgebonden, ze konden toch niets: niet lopen, niet lezen. Bovendien was het een straf voor misdaden uit een vorig leven").

Ten slotte in deze TROS TV SHOW het verhaal van het Nederlandse echtpaar Paul en Debby Verhoeven, die in het Zuid-Franse Cannes een hotel begonnen en aan alle kanten gedwarsboomd en bedreigd werden door de maffia.