SGP


Fractie bezoekt Gouda

Locatie: Gouda
Tijd: D.V. vrijdag 19 maart - 10.00-14.30 uur

De SGP-fractie in de Tweede Kamer heeft het voornemen om op vrijdag 19 maart een werkbezoek te brengen aan de gemeente Gouda. Dat bezoek staat in het teken van het debat over de integratie van allochtonen. Over dit onderwerp wordt in Den Haag veel gesproken en het integratiedebat zal ook de komende tijd hoog op de politieke agenda staan. Daarom willen de Kamerleden en de medewerkers van de SGP zich graag op de hoogte stellen van de feitelijke gang van zaken rond de integratie van allochtonen.

?s Morgens staat een bezoek aan een inburgeringsproject in de Anne Frankschool op het programma. Vervolgens zal burgemeester Cornelis een toelichting geven op het integratiebeleid van de gemeente Gouda. Na het nuttigen van een Marokkaanse maaltijd zullen de SGP?ers in het onderkomen van Alouan worden ingelicht over het straathoekwerk en het buurtvadersproject.

Waarom een werkbezoek aan Gouda? SGP-Kamerlid Van der Staaij: ?Als woordvoerder integratiebeleid vind ik het belangrijk om contacten te hebben met allochtonen en met mensen die de integratie begeleiden. Zodoende zie ik hoe het beleid dat we in Den Haag maken in de praktijk uitwerkt. Omgekeerd geldt dat ik vanuit de praktijk informatie meekrijg en indrukken opdoe die van belang zijn voor het beoordelen van het regeringsbeleid. Omdat de Goudse allochtonenproblematiek regelmatig in het nieuws is geweest, hebben we besloten om dit keer naar Gouda te gaan.?

SGP-raadslid De Wit is enthousiast over het bezoek: ?We voelen ons zeer vereerd met het bezoek van de Tweede Kamer-fractie. Het is gelukt om een gevarieerd programma samen te stellen, waardoor de Kamerleden en hun medewerkers in een korte tijd een goed beeld kunnen krijgen van de praktische gang van zaken. Daarmee kunnen ze hun winst doen in het meedenken en meebeslissen over het landelijke beleid. De integratie van allochtonen verloopt immers niet zonder moeilijkheden. Ook in Gouda is er wat dat betreft nog veel werk aan de winkel.?

Informatie:
A.W.L. de Wit, fractievoorzitter SGP Gouda, tel.: 0182-517798