Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van donderdag 18 maart 2004

Vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart
Jaarlijkse opruimactie zwerfvuil

Op vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart vindt in de gemeente Meerssen wederom de jaarlijkse opruimactie voor zwerfvuil plaats. Tijdens de schoonmaakactie zetten vele vrijwilligers zich in om het zwerfvuil in gemeente aan te pakken. Dit jaar is de opruimactie voor het eerst verdeeld over twee dagen. Vrijdag 19 maart is speciaal bedoeld voor de basisscholen. Op zaterdag 20 maart worden er in heel de gemeente acties gehouden om het zwerfvuil op te ruimen.

Wethouder Milieu John Ummels brengt tijdens de opruimdagen o.a. een bezoek aan een van de basisscholen. Daarnaast geeft hij zaterdagochtend om 09.00 uur bij het natuurgebied de Dellen te Meerssen (bij Uitspanning de Nachtegaal) het startsein voor een van de vele zwerfvuilacties die op deze dag worden gehouden.

Basisscholen
Vrijdag 19 maart staat in het teken van de basisscholen. De leerlingen van de basisscholen Franciscus uit Bunde, De Gansbeek en 't Hwagveld uit Meerssen, Sint Jozef uit Moorveld en openbare basisschool De Bundeling uit Bunde zullen hun beste beentje voorzetten en het zwerfvuil rondom hun schoolplein en school opruimen.

Opruimacties in de gemeente
Op zaterdag 20 maart vinden op verschillende plaatsen binnen de gemeente Meerssen opruimacties plaats. Aan deze opschoonactie doen naast de buurtverenigingen van Brommelen, Kasen en Weert, ook IVN-Meerssen en Ulestraten, Milieu-defensie Meerssen, Wildbeheerseenheden Beekdal en Moorveld, beheer NS-stations en de gemeente Meerssen mee. Iedereen kan deelnemen aan de opruimacties.

De zwerfvuilacties gaan op zaterdag 20 maart op de volgende locaties van start:

- Camping de Boskant te Bunde, aanvang 09.00 uur;
- Gemeenschapshuis D'n Huppel te Ulestraten, aanvang 09.00 uur;
- Gemeenschapshuis De Kollekamp te Geulle, aanvang 09.00 uur;
- Kruising Kasennerweg - Trentelenweg te Bunde, aanvang 14.00 uur;
- Kruising Weert - Oude Rijksweg te Bunde, aanvang 09.00 uur;
- Uitspanning de Nachtegaal te Meerssen, aanvang 09.00 uur;
- Waterval en omgeving (deelname aan deze actie is niet mogelijk).

Vorig jaar werd ruim één ton zwerfvuil verzameld.