STICHTING DE OPKIKKER

Actie voor meer verwendagen

Haarlem, 18 maart 2004. Stelt u zich eens voor dat u de schokkende boodschap krijgt dat uw zoon of dochter, neefje of nichtje, buurmeisje of buurjongen getroffen is door een langdurige soms zelfs een levensbedreigende ziekte....
Gezinnen met een langdurig ziek kind verdienen in deze moeilijke tijd iets hartverwarmends. Sinds 1995 verzorgd stichting De Opkikker verwendagen voor het zieke kind en hun familie. Voor één dag neemt stichting De Opkikker de zorgen en soms letterlijk de verzorging van het zieke kind even uit handen van de familie en biedt het gehele gezin een dag aan om naar uit te kijken, te beleven, en hopelijk voldoende gespreksstof om lang over na te praten. Even weg uit de dagelijkse, vaak harde realiteit. Volgens betrokkenen maken zij een onvergetelijke dag mee!

De 17 jarige Ingelien Poutsma zegt: 'Mijn opkikkerdag in 1998 gaf mij moed en energie om door te vechten en de behandeling tegen Leukemie verder te ondergaan. Toen ik afgelopen jaar in contact kwam met Willem Bakx en Corinn de Bock, die beide ook het fantastische werk van stichting De Opkikker hebben meegemaakt, kwamen wij al vrij snel tot het idee om samen iets terug te doen voor deze geweldige stichting'.

Dit jaar september, om precies te zijn 24, 25 en 26 september organiseren wij een actie door heel Nederland om zoveel mogelijk geld in te zamelen en donateurs te werven voor deze unieke stichting, zodat nog meer kinderen z'n onvergetelijke dag kunnen meemaken. Hiervoor hebben Ingelien en haar mede organisatoren de middelbare scholen, de sportcentra's en de fysiotherapiepraktijken gevraagd om verschillende acties te organiseren om zo geld in te zamelen en ons te helpen deze actie tot een succes te maken. Op 14 mei 2004 zal onze Opkikkeractie officieel van start gaan na de opening van de Jeugd Olympische dag in Haarlem. Onder de slogan: 'STEUN KICK DE OPKIKKER' gaan we de scholen vragen ons te helpen extra Opkikkerdagen te adopteren. Kick is de mascotte van de Opkikkeractie en tijdens de Jeugd Olympische dagen zal hij de deelnemers aanmoedigen.
Inmiddels is bekend dat het jaarlijks terugkerend evenement de Trosloop op 26 september extra veel aandacht zal schenken aan onze actie en aan stichting De Opkikker. Naast de (media)aandacht die dit evenement oplevert hopen wij ook vele hardlopers te verwelkomen die zich laten sponseren door familieleden, vrienden of kenissen om zo nog meer kinderen een verwendag te bezorgen.

Ingelien, die inmiddels ambassadrice is geworden van stichting De Opkikker, heeft nog meer pijlen op haar boog. Na haar ziekteperiode heeft zij een boek geschreven over haar ziekteperiode. Dit boek wil zij graag uitgeven en aanbieden aan jonge kankerpatientjes om hen een hart onder de riem te steken en hen te laten inzien dat je kan genezen van kanker.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.opkikkeractie.nl of u kunt ons mailen op info@opkikkeractie.nl. Nadere informatie over stichting De Opkikker kunt u vinden op www.opkikker.nl

Want na de vervelende dagen duren de leuke dagen toch nét iets langer....!!!

Voor de redactie niet bestemd voor publicatie:
Middels dit persbericht willen wij u vragen aandacht te besteden aan ons initiatief en er mede voor zorg te dragen dat onze actie een groot succes wordt.

Willem Bakx
Tel. nr. 06-53153337
E mail: info@wmbbeheer.nl

Ingelien Poutsma
Tel. nr. 06-42121430
E mail: ingelien-poutsma@hotmail.com

Stichting De Opkikker
Contactpersoon: Ruud Sliphorst
Tel. 036-5386660
E mail: ruudsliphorst@opkikker.nl

19 mrt 04 09:46