Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Profile-cross Uden stopt

(19-03-2004)

De organisatie van de Profile-cross in Uden heeft op 17 maart 2004 bekend gemaakt dat ze er na 15 jaar mee stopt. De druk op de vrijwilligers van atletiekvereniging De Keien en de lastige financiële situatie hebben de organisatoren, met pijn in het hart, tot deze beslissing gebracht. Het KNAU crosscircuit is daarom op zoek naar een nieuwe vijfde deelnemer.

Ger Janssen, voorzitter van De Keien, liet weten dat de beslissing is genomen door een samenloop van omstandigheden; Allereerst organiseert de vereniging gedurende het jaar een groot aantal wedstrijden, waaronder de Keien Meeting (nationaal baancircuit), de halve marathon en een groot aantal baanwedstrijden. De druk op de vrijwilligers, om al deze evenementen in goede banen te leiden wordt steeds groter. Deze keuze zal de personele bezetting voor de andere evenementen makkelijker maken, want we blijven de atletiek natuurlijk een warm hart toedragen
Maar ook financiële aspecten speelden een rol bij de beslissing. De laatste editie werd met verlies afgesloten en het blijft lastig om in deze tijd voldoende sponsors te vinden. Aan hoofdsponsor Profile-Pro fietsen uit Uden lag het in ieder geval niet. Dit bedrijf is de organisatie al 15 jaar trouw gebleven. Ook het ontberen van een hoofdsponsor voor het KNAU Crosscircuit gaf een extra financiële druk op de organisatie. Klimatologische omstandigheden zorgden de afgelopen jaren nog eens voor een extra onvoorzien probleem. Hierdoor viel het aantal deelnemers en de publieke belangstelling tegen en kon niet de gewenste groei worden gerealiseerd.

De overige wedstrijdorganisatoren van het KNAU Crosscircuit; de ABAB Warandeloop - Tilburg, de Hydron Sylvestercross - Soest, De Internationale Fondas Sprintcross - Breda en de KNAU als organisator van de NK Veldloop, lieten weten zich in te zetten om voor de editie van 2004/2005 een vervanger te vinden. Ger Janssen wil de eventuele nieuwkomer meegeven dat de samenwerking tussen de crosswedstrijden en de KNAU in ieder geval een duidelijke meerwaarde is geweest voor zijn evenement en dat hij hoopt dat het circuit nog lang blijft voortbestaan; Misschien kunnen we over een paar jaar nog eens aanschuiven als organisator van een NK Veldloop.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.dekeien.nl