Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 maart 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Auto tegen boom

Automobiliste raakt gewond nadat ze door nog onbekende oorzaak van de weg is geraakt

Holten

Op donderdag 18 maart om 22.26 uur vindt een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 18-jarige automobiliste uit Holten rijdt in een flauwe bocht van de Dijkerhoekseweg rijdt met haar auto door onbekende oorzaak rechtdoor gereden en komt tegen een boom tot stilstand. De ambulance vervoert haar met onbekend letsel naar het ziekenhuis, waar ze wordt opgenomen. (bps: 04-033683)

Aanrijding tussen twee fietsers

Twee fietsers komen met elkaar in aanrijding waarbij een van hen gewond raakt

Vroomshoop

Op donderdag 19 maart om 12.06 uur fietst een 14-jarige jongen uit Vroomshoop over het voetpad van de Churchillstraat. Als hij van daar de rijbaan wil oprijden ziet hij een naderende fietsster over het hoofd en rijdt haar in de flank. De fietsster, een 26-jarige vrouw uit Vroomshoop, met haar 5-jarige dochtertje achterop, valt daardoor op de grond. Het kind blijft ongedeerd, maar de vrouw raakt gewond. De ambulance vervoert haar naar het ziekenhuis, waar ze wordt opgenomen. (bps: 04-033377)

Automobilist onder invloed

Automobilist blijkt na controle onder invloed van alcohol

Wierden

Op donderdag 18 maart om 18.41 uur controleert de politie op de Rondweg Wierden een 39-jarige automobilist uit Wierden. Ze constateren alcoholgebruik bij de man, waarop ze hem aanhouden. De ademanalyse aan het bureau geeft een uitslag van 1,13 o/oo. De verdachte krijgt een proces-verbaal met een boete van 390 euro.(bps: 04-033611)

Getuige houdt dieven aan

Nadat een burger getuige is van een diefstal houdt hij de verdachten aan

Almelo

Op donderdag 18 maart om 10.56 uur ziet een getuige op de Ootmarsumsedwarsweg hoe een tweetal knapen een pakketje stelen uit de fietstas van een postbode. Hij waarschuwt onmiddellijk de postbode en samen gaan ze achter de twee knapen aan. Achter een flatgebouw aan de Sluitersveldsingel treffen ze de twee knapen aan. Een van hen overhandigt uit zichzelf een playstationspel aan de postbode. De rest van het pakketje, waarin onder meer een boek treffen ze aan op een elektriciteitshuisje. De inmiddels gewaarschuwde politie houdt de twee verdachten, een 13 en een 16-jarige Almeloër aan. Na een kort onderzoek komt de 16-jarige niet als mededader in aanmerking en mag hij het bureau verlaten. De 13-jarige wordt in verzekering gesteld ter voorgeleiding op vrijdag 19 maart en opgesloten. (bps: 04-033334)

Hennepkwekerij geruimd

Politie treft hennepkwekerij aan en ruimt deze

Almelo

Op donderdag 18 maart om 09.19 uur stelt de politie een onderzoek in in een woning aan de Platanenstraat. Er is niemand in de woning aanwezig. Op de zolderverdieping treffen zij een hennepkwekerij met in totaal 20 planten. Zij nemen planten en apparatuur in beslag ter vernietiging. Tegen een 41-jarige verdachte wordt proces-verbaal op gemaakt. (bps: 04-033256)

Verlichtingscontrole

Politie controleert op verlichting

Almelo

Op donderdagavond 18 maart houdt de politie op drie locaties (Rietstraat, Oranjestraat en Ootmarsumsestraat) een verlichtingscontrole. Het resultaat is 28 bekeuringen voor verlichting van auto's en (brom)fietsen. Tevens maken zij 1 proces-verbaal op wegens het negeren van het rode licht bij de spoorwegovergang. (bps: 04-033647)


---- --