Ingezonden persbericht


Allied Telesyn annonceert 10 Gigabit-strategie tijdens CeBIT 2004

Presentatie 10-Gigabit Ethernet-module voor SwitchBlade en planning additionele producten

Hoofddorp, 19 maart 2004 - Allied Telesyn, leverancier van end-to-end netwerkoplossingen, presenteert zijn nieuwe 10-Gigabit Ethernet-strategie op CeBIT 2004. De eerste 10-Gibabit Ethernet-module wordt in de komende maanden toegevoegd aan de SwitchBlade multi-layer modulaire switches. Daaropvolgend wordt de enorme potentie van deze technologie ondersteund met een aantal nieuwe, additionele producten.

10-Gigabit Ethernet met datasnelheden tot 10 miljard bits per seconde heeft alles in zich om de nieuwe netwerkstandaard te worden. Op dit moment zijn de meeste Local Area Networks (LAN's) op Ethernet gebaseerd. Ethernet-technologie biedt tien keer betere prestaties, lagere kosten per poort, efficiënter beheer en eenvoudiger installatie. 10-Gigabit Ethernet is veel kosteneffectiever bij het verplaatsen van data via backbone-verbindingen tussen netwerken en biedt tegelijkertijd end-to-end consistentie.

Volgens marktkenners zijn er verschillende redenen waarom 10-Gigabit Ethernet in opkomst is. Veel bedrijven worden geconfronteerd met een grotere behoefte aan CPU-kracht en moeten hun netwerk-backbones aanpassen om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende hoeveelheid netwerkverkeer. In combinatie met onderwerpen als de groei van serverparken, grid-computing en backup-centra kijken bedrijven zeer kritisch naar de schaalbaarheid van hun infrastructuur.

In de markt voor operators vindt een verschuiving naar 'triple-play'-diensten plaats, toename van de MAN-activiteiten, breedbandintegratie en een toename in de vraag naar gelaagde breedbanddiensten. Deze ontwikkelingen stimuleren de vraag naar 10-Gigabit Ethernet-technologie.

"Deze strategie bevestigt de focus van Allied Telesyn op deze ontwikkelingen in de netwerkmarkt", zegt Peter Hulleman, senior research analist enterprise networks bij IDC. "De markt voor 10G zal de komende jaren groeien omdat organisaties grote behoefte hebben aan grotere bandbreedte in de kern van hun netwerken."

De nieuwe 10G-module is een uitbreiding op de SwitchBlade-producten van Allied Telesyn. Deze bieden een betrouwbaar en schaalbaar platform dat zeer geschikt is voor gezamenlijk LAN- en MAN-infrastructuren. De producten vormen een ideale oplossing voor organisaties die hun netwerkinfrastructuur moeten beheersen, beheren en monitoren, maar via hetzelfde netwerk ook multimediadiensten als spraak, data, video en webbrowsing willen aanbieden.

"In onze ogen is 10-Gigabit Ethernet dé technologie voor samengestelde netwerken, LAN en MAN", aldus Rami Houbby, European Business Development Director van Allied Telesyn. "Met deze nieuwe modules bevestigen we onze betrokkenheid met de zakelijke en operator-markt en met de voortdurende ontwikkeling van nieuwe technologieën."

Voor meer productinformatie kunt u contact opnemen met uw locale contactpersoon of de Allied Telesyn-stand (Hall 13, stand C25) op CeBIT bezoeken.

###

Allied Telesyn
Allied Telesyn is onderdeel van de Allied Telesyn Group (ATI). Het bedrijf is in 1987 opgericht en heeft 2000 medewerkers die actief zijn in kantoren over de gehele wereld. ATI heeft zijn sterke positie in de zakelijke markt gerealiseerd op basis van vier kernelementen: een focus op technologie voor professionele markten, waarbinnen ATI als enige end-to-end-oplossingen biedt met een optimale prijs/prestatie-verhouding; het vermogen om de complete productcyclus, van ontwerp tot marketing, te beheersen; ontwikkeling van componenten en oplossingen voor de bouw van flexibele, betrouwbare en efficiënte netwerken; ondersteuning van een gezond garantiesystemen en hoogwaardige dienstverlening. Allied Telesyn verbindt de IP-wereld met betaalbare en betrouwbare netwerkoplossingen. Meer informatie: www.alliedtelesyn.com



Ingezonden persbericht