PERSBERICHT - 2004-03-19

Geheel vernieuwde editie nu verkrijgbaar bij ANWB, VVV en Fietsplatform

Succesvolle Fietsideeënkaart opnieuw verschenen

Van de succesvolle Fietsideeënkaart is een geheel vernieuwde editie verschenen. De kaart heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als dé ideale voorbereiding op een fietsuitje. Alle informatie op de kaart is nu volledig geactualiseerd; de formule is ongewijzigd gebleven. Het is geen kaart om op te fietsen, maar één die een actueel overzicht biedt van de vele recreatieve fietsmogelijkheden in ons land en die fietsers daarmee op pad helpt.

Alle organisaties die op enigerlei wijze verwant zijn met het recreatieve fietsen hebben opnieuw hun medewerking verleend aan het Landelijk Fietsplatform, de samensteller van de kaart. De kaart is uiteraard up-to-date gemaakt. Een groot aantal nieuwe en in voorbereiding zijnde routes en gidsen worden vermeld, evenals nieuwe (internet)adressen, tips en prijzen. Mooie foto's en warme kaartkleuren zorgen voor een aantrekkelijkere vormgeving.

In de cartografie staan alle (ruim 400!) bewegwijzerde fietsrondritten en het complete net van Landelijke Fietsroutes (LF-routes, ruim 6.500 km) weergegeven. Ook de vaste ATB-routes en de gebieden met knooppuntbewegwijzering maken deel uit van het kaartbeeld, waaronder het nieuwe netwerk in Noordoost-Friesland.

Op de kaart zijn verder de trekkershutten, natuurkampeerterreinen, Stayokay hostels en Nivon-Natuurvriendenhuizen terug te vinden. Deze accommodaties vormen samen met het net van Landelijke Fietsroutes een perfecte basis voor mooie fietsvakanties.

Op de achterzijde van de kaart staan praktische informatie en nuttige tips duidelijk gerubriceerd. Bijvoorbeeld voor het samenstellen van een meerdaagse fietstocht of voor het uitkiezen van een route voor een dagtocht. Er is meer te lezen over de diverse
overnachtingsmogelijkheden, maar ook over fietsvervoer- en verhuur. Het extra sportieve werk komt ook aan bod: op de kaart wordt ruim aandacht geschonken aan de toerfiets- en ATB-routes. Een lijst met fietsevenementen en met relevante (internet) adressen maakt de kaart compleet.

De kaart is voor 3,30 verkrijgbaar bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren of te bestellen via de site van het Fietsplatform (www.fietsplatform.nl).